Dolaze mađari
9.3.2015. 13:27:09h
Nakon INA-e mađari bacaju oko na Hrvatski turistički sektor?
Mađarski premijer Viktor Orban bacio je oko na jadranske hotele, kampove i marinu koji su dosad bili u vlasništvu njemu obiteljski i politički bliskog biznismena Tamasa Vitezyja…
Klovovi / flickr.com

Mađarski premijer Viktor Orban bacio je oko na jadranske hotele, kampove i marinu koji su dosad bili u vlasništvu njemu obiteljski i politički bliskog biznismena Tamasa Vitezyja…

No, premijer Orban ne ulaže vlastiti novac: mađarska Vlada je ovih dana potpisala ugovor ‘težak’ više od 200 tisuća eura s Price Waterhouse kako bi provela poslovnu analizu kompanije Adriatiq Island Group d.d. iz Hrvatske, javlja Jutarnji.

Riječ je o dioničkom društvu s adresom u zagrebačkoj Savskoj ulici 106., koje je zbog milijunskih dugova pokrenulo postupak predstečajne nagodbe, koji je 2013. zaustavljen radi utvrđivanja postojanja odgovornosti zbog zlouporabe prava u porezno-dužničkom odnosu. Mađarski mediji istodobno spekuliraju da Vlada premijera Orbana, očito, želi kupiti hrvatsku kompaniju, i to s novcima poreznih obveznika te spasiti potonuli turistički biznis bliskog mu mađarskog poduzetnika.

Kao vlasnici hrvatske kompanije upisani su Vitezy sa 80 posto vlasništva te manjinski partner Laszlo Kerekes s 20-ak posto udjela. Mađarski dvojac u Hrvatsku je stigao 2002., u prošlom mandatu premijera Orbana, i kad je Račanova Vlada tek otpočela s privatizacijom 25 posto Ine, koju je kasnije kupio mađarski MOL. Vitezyjeva mađarska tvrtka poslovala je upravo s MOL-om, bila je jedan od njihovih većih dobavljača nafte.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved