Promidžba
20.2.2015. 7:30:17h
U privlačenje Nijemaca ulažemo 23 milijuna kuna
HTZ ove godine ulaže milijun eura više u promociju u Njemačkoj, a očekujemo dva-tri posto veći promet iz te zemlje - rekao nam je Ratomir Ivičić, šef HTZ-a
athopy / flickr.com

Najpopularniji njemački sajam putovanja za široku publiku FREE, koji je otvoren u srijedu u Müchenu, u znaku je iznimne popularnosti Španjolske koja je zemlja partner, pa je izvjesno kako će Španjolska i u 2015. ostati prvo odredište Nijemaca za odmor, jer u nju svake godine otputuje oko 10 milijuna Nijemaca.

Hrvatska, koja se na sajmu FREE predstavlja na velikom štandu HTZ-a, za sada ima rezervacije na razini lanjske godine, ali većina turističkih radnika time nije zadovoljna.

– Hrvatska turistička zajednica ove godine ulaže milijun eura više u promociju u Njemačkoj, pa ćemo idućih mjeseci u to utrošiti ukupno oko 23 milijuna kuna. Očekujemo da bi to trebalo rezultirati s oko dva-tri posto većim prometom iz Njemačke, a osobito nas veseli što nam se javljaju turoperatori sa specijaliziranim programima kojima se može produžiti sezona putovanja u Hrvatskoj. Tako nam je svoje programe u Münchenu najavio veliki turoperator koji je specijaliziran za arheološke lokalitete, koji bi već od rujna dovodio goste u ekskluzivnim programima za Pulu, Zadar, Split i Dubrovnik – kazao nam je Ratomir Ivičić, direktor HTZ-a.

Grčka bez problema

Da Nijemci neće doći bez posebnih ulaganja u tržište, novih proizvoda i sadržaja te odgovarajućih cijena za te usluge, pokazuju i specijalisti za Hrvatsku iz Njemačke, koji također kažu kako ove godine ulažu puno više u pridobivanje naklonosti Nijemaca jer je tržišna utakmica nesmiljena. Nijemci godišnje na putovanjima potroše oko 67 milijardi eura i svaka turistička zemlja ozbiljno računa s tim gostima.

– Naš plan trebao bi biti pet posto više gostiju nego lani, ali uz značajno veća ulaganja u portale, društvene mreže, oglase, akcije u najvećim novinama – kaže Selimir Ognjenović, direktor ID Riva Toursa.

Sva istraživanja tržišta objavljena na sajmu FREE, koji je samo prvog dana posjetilo oko 30 tisuća ljudi, pokazuju kako je trenutno samo turistička pozicija Španjolske u Njemačkoj stabilna.

Ono što većinu turističkih radnika iznenađuje jesu podaci turoperatora koji govore kako se dosadašnji problemi u Grčkoj nisu ni na koji način odrazili na broj rezervacija Nijemaca za putovanje u tu zemlju. Grčka, koja je lani s oko 2,3 milijuna Nijemaca ponovno dosegnula brojke iz vremena prije krize, ove godine je nastavila s rastom turističkih rezervacija za ljeto. Nijemci rezerviraju odmor u Grčkoj zbog dobrih cijena i odličnih avioveza.

Piše: Ružica Mikačić

Regija triput jača od nas
Specifičnost Bavarske, u čijem glavnom gradu se održava najposjećeniji turistički sajam u Njemačkoj, koji će u iduća četiri dana obići oko 120 tisuća Bavaraca, jest u tome što je sama Bavarska najveća konkurencija drugim turističkim zemljama. Tu regiju, njezine dvorce i jezera, za mjesto odmora bira svaki treći Nijemac, pa je ona lani imala turistički promet od čak 32 milijuna gostiju, dok je cijela Hrvatska ugostila oko 13 milijuna turista, od čega 2,07 milijuna Nijemaca. Zbog svega toga je sajam FREE, na kojemu se oko 60 posto posjetitelja okvirno odlučuje za mjesto putovanja u ovoj godini, i za Hrvatsku iznimno važan jer se predstavlja među 60 zemalja i 1200 izlagača sajma.

PLES BROJKI
10
milijuna Nijemaca godišnje se odmara u Španjolskoj

67
milijardi eura Nijemci godišnje potroše na putovanjima širom svijeta

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved