SMEPASS II
21.11.2013. 6:54:25h
Konkurentne prednosti Hrvatske su turizam i proizvodne aktivnosti
Turizam i proizvodne aktivnosti, to su konkurentne prednosti Hrvatske. Vaša ministarstva upravo i potiču ta dva područja , na principu pozitivne diskriminacije.
dimsis / flickr.com

Stephen O'Mullan danas je zadarskim poduzetnicima u Gospodarskoj komori predstavio projekt Europske unije i Ministarstva poduzetništva i obrta, saznaje Radio Zadar

23.07.2013., Pula - Pulske plaze napokon pune kupaca koji traze osvjezenje u moru. Photo: Dusko Marusic/PIXSELL Autor Dusko Marusic/PIXSELL KLJUČNE RIJEČI kupaci, suncanje, plaze, more, turizam, ljeto, kupanje, turisti
Evo što je kazao o hrvatskim mogućnostima za razvoj u odnosu na druge zemlje u okruženju...

"Turizam i proizvodne aktivnosti, to su konkurentne prednosti Hrvatske. Vaša ministarstva upravo i potiču ta dva područja , na principu pozitivne diskriminacije. Isto tako, poduzetnike treba usmjeriti k područjima koja nude visoku mogućnost zapošljavanja, radi smanjenja stope nezaposlenosti. To je veliki problem i u drugim zemljama Unije. Zato mi sredstva iz projekta SMEPASS 2 usmjeravama upravo k tom području."

Projket SMEPASS II - Učinite pravi korak financira se sredstvima Europske unije, trajat će do lipnja 2015.godine, a putem Ministarstva poduzetništva i obrta uključeno je 150-ak hrvatskih poduzetnika. Početkom prosinca raspisat će se natječaj za prijavu, kazao je O'Mullan. Sve informacije na www.smepass2.eu, a prijaviti se može i putem županijskih gospodarskih komora.

Druga faza projekta započela je 1.srpnja 2013.godine i uz postojeće aktivnosti predviđena je i aktivnost pružanja pomoći malim i srednjim poduzetnicima u pripremi projektne dokumentacije za programe bespovratnih potpora koje će se financirati iz strukturnih fondova. Također, predviđa se da će u drugoj fazi projekta još 160 malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj dobiti besplatnu uslugu savjetovanja iz područja marketinga, razvoja proizvoda i upravljanja kvalitetom.

Projekt Pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu, faza II - SMEPASS II dvogodišnji je projekt financiran sredstvima Europske unije. Trajat će do lipnja 2015. godine. Izravni korisnici projekta su Ministarstvo poduzetništva i obrta Republike Hrvatske (koje istodobno djeluje i kao glavni partner) i 160 izabranih hrvatskih poduzeća u sektoru prerađivačke industrije i turizma. Provodi ga talijanska konzultantska kuća EURECNA u konzorciju s Prysmom (Španjolska) i WYG-om (Velika Britanija i Hrvatska), a voditelj projekta je g. Stephen O'Mullane. Ukupna vrijednost prve i druge faze ovog projekta je gotovo 6 milijuna eura.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved