kako se bliže izbori, tzv. potencijalna ulaganja rastu
5.2.2015. 13:28:40h
Za sedam godina činit će 15 posto turističkog prihoda u Hrvatskoj
Pripremljena je projektna dokumentacija za projekte teške 500 mil. eura...
Tara Angkor Hotel / flickr.com

Udjel zdravstvenog turizma u ukupnom turističkom prihodu u sljedećih sedam godina trebao bi porasti s dva na 15 posto, cilj je Akcijskog plana razvoja zdravstvenog turizma kojeg priprema Ministarstvo zdravlja, zajedno s izmjenama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, kojima će se specijalnim bolnicama omogućiti da obavljaju ugostiteljsku djelatnost.

Najavio je to na konferenciji za novinare u srijedu Miljenko Bura, voditelj Zavoda za zdravstvene usluge u turizmu i pomoćnik ministra. "U Akcijskom planu identificirat će se sve mjere i nositelji, kao i ključni projekti za povećanje prihoda od zdravstvenog turizma, jačanje tržišnih aktivnosti javnih ustanova te investicija u podizanje kvalitete kapaciteta i usluga. Riječ je o nizu promjena koje usuglašavamo na razini nekoliko ministarstava", objasnio je Bura. Već je pripremljena projektna dokumentacija za niz projekata rekonstrukcije postojećih i gradnje novih objekata u vrijednosti oko 500 milijuna eura, od Varaždinskih toplica, Naftalana, Krapinskih toplica, Daruvarskih toplica do Thalassotherapije Opatija.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

Korisni linkovi:
Zdravstveni turizam - definicija, nastanak, razvoj i podjela

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved