Poreč
Razvoj Istre
19.1.2015. 13:23:35h
Luksuzni objekti u kojima će raditi 250 radnika
Na najvećem istarskom gradilištu - otoku Sveti Nikola u Poreču, radi se puno parom, jer novi turistički resort tvrtke Valamar Riviera pod nazivom Valamar Isabella Island Resort s 334 smještajne jedinice, bilo soba, suitova, apartmana, studia i vila
M. Mijošek / glasistre.hr

Na najvećem istarskom gradilištu - otoku Sveti Nikola u Poreču, radi se puno parom, jer novi turistički resort tvrtke Valamar Riviera pod nazivom Valamar Isabella Island Resort s 334 smještajne jedinice, bilo soba, suitova, apartmana, studia i vila-  otvara svoja vrata za tri mjeseca, točnije 1. svibnja. Stoga je ovaj otok pravi mravinjak 500-tinjak građevinskih radnika, strojeva, dizalica i materijala  građevinske tvrtke Kamgrad koji svaki dan vidljivo mijenjaju sliku gradilišta u novi turistički proizvod u Istri, i to od listopada do danas. Riječ je o najvećoj hotelijerskoj investiciji u Istri ove godine koja stoji vrtoglavih 250 milijuna kuna te jednoj od najvećih u hrvatskom turizmu.

Male vile s pogledom na more
Već je lani obavljen dio radova do takozvane roh-bau faze u dijelu otoka gdje se kapaciteti godinama nisu koristili, osim dijela starih bungalova. Tada su se preuređivali upravo bungalovi koji su postale male moderne vile s pogledom na more. Njih 29 srušeno je do temelja te su na njihovim gabaritima nastali moderni objekti - 97 studija, 9 apartmana i dvije predsjedničke vile s vlastitim bazenom sa četiri zvjezdice. Napuštena depandansa Miramare, postaje najluksuzniji dio otoka. Na mjestu objekta izgrađenog odmah nakon Drugog svjetskog rata uređuje se novi objekt s 36 hotelska suitova s pogledom na otvoreno more. U tom se dijelu otoka završavaju i radovi oko velikog bazena od 250 kvadrata i sunčališta te restorana s kojeg također puca pogled na otvoreno more, kao i u dvorcu iz 1887. godine gdje će također biti uređeno 10 luksuznih apartmana. Osim predivne prirode koja će za ovaj dio objekata biti veliki plus, direktorica budećeg resorta Lea Sošić ističe da je i prava atrakcija na otoku najstariji svjetionik na ovom dijelu Jadrana koji se obnovio lanjske godine.

Kongresni centar za 400 osoba
Što se tiče hotela Fortuna iz 1986. godine, najmlađeg većeg hotela u Poreču, koji je lanjske sezone zadnji put radio u starom ruhu, već se postavljaju staklene stijene te se krenulo i s unutarnjim uređenjem. Kada se hotel promatra s porečke rive, upada u oči da se bez obzira što je zadržao svoje gabarite vidno drugačiji. Kako se uredio ravni krov te su se koristili geometrijski oblici pri oblikovanju prozora i balkona, hotel sa 180 soba izgleda modernije i otvorenije. Hotel će dobiti svoj wellness centar u prostorima bivšeg noćnog kluba, te veliki moderni vanjski bazen od 600 kvadrata te mali dječji od 50 kvadrata s pogledom na porečku rivu. Naravno kao i ostatak otoka, imat će četiri zvjezdice umjesto sadašnje tri. Novost je i da mijenja ime u Valamar Isabella hotel.

Ujedno, trenutno se rade temelji za klub za mlade koji će biti smješten gdje je nekada bila slastičarnica, a stari je restoran u potpunosti srušen te se na njegovom mjestu trenutno grade temelji za kongresni centar i salu za vjenčanja od 500 kvadrata koji će moći primiti i do 400 osoba kada je riječ o kongresima. Uređuju se i svi prilazni putovi i staze prema budućim vilama i studijima koji su već dijelom dovršeni.

Otok za mirni i aktivni odmor
Kako nam pojašnjava Sošić otok čine dvije zone - onaj mirniji te onaj za goste željne aktivnosti. I u aktivnom i u mirnom dijelu otoka, uz različite smještajne mogućnosti, nalaze se vanjski bazeni, popločane, betonske, travnate, stjenovite i pješčana plaža označena Plavom zastavom, nekoliko à la carte restorana i barova. Gostima su dostupna sva područja, ponude i usluge na otoku pa tako i profesionalna usluga čuvanja djece kako bi se i najmlađi zabavili uz program u Maro Clubu i Teens Lounge-u.

Ove godine na otoku je radilo 90 djelatnika za vrijeme sezone, a taj će broj zbog ove investicije u 2015. porasti na čak 250 zaposlenika.

Piše: Barbara Ban

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved