Prijavite se
18.1.2015. 9:14:21h
HTZ dijeli bespovratna sredstva za ne razvijena turistička područja
Kako bi privukla nove turiste i to u dosad nerazvijena turistička područja Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dijeli bespovratna sredstva.
Lovro Rumiha / flickr.com

KAKO bi privukla nove turiste i to u dosad nerazvijena turistička područja Hrvatska turistička zajednica (HTZ) dijeli bespovratna sredstva.

Objavili su Javni poziv za kandidiranje programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima koji je otvoren do 20. veljače 2015. godine, te Javni poziv za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda na turistički nerazvijenim područjima, otvoren do 27. veljače 2015.

HTZ bespovratnim financijskim potporama želi unaprijediti proizvode i stvoriti prepoznatljiv imidž hrvatskog turizma i zemlje u cjelini, a dodatno se želi i obogatiti ponuda u pred i posezoni.

Projekti, inicijative i događanja kojima će se odobriti potpora odabrat će se prema razrađenim kriterijima, dok će odluku o izboru i visini potpora donijeti Turističko vijeće Hrvatske turističke zajednice na prijedlog povjerenstava.

Javni poziv za kandidiranje programa za potpore turističkim zajednicama na turistički nerazvijenim područjima ima za cilj poduprijeti programe razvoja i unapređenja turističke ponude destinacije; programe stručnog usavršavanja i treninga; programe korištenja javne turističke infrastrukture; programe unapređenja djelovanja turističkih zajednica.

Javnim pozivom za kandidiranje projekata turističkih inicijativa i proizvoda dodjeljivat će se sredstva za poduzetničke i javne projekte na turistički nerazvijenim područjima.

Time se žele aktivirati neiskorišteni turistički resursi kako bi turisti došli i na ta nerazvijena područja, pogotovo u pred i post sezoni, a novac bi trebao pomoći u obnovi i izgradnji novih smještajnih objekata te izgradnji i obnovi turističke infrastrukture, što bi u konačnici trebalo dovesti i do povećanja zaposlenosti u tim krajevima.

Tekstovi Javnih poziva s obrascima dostupni su na web stranicama Hrvatske turističke zajednice http://business.croatia.hr/hr-HR/Hrvatska-turisticka-zajednica/Potpore-HTZ-a.

Piše: M.P.Š.
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved