Dubrovnik
Pobuna ugostitelja
30.12.2014. 14:59:52h
Kako su izigrani najmoprimci božićnih kućica?
Dubrovački ugostitelji koji su u najam uzeli ‘božićne kućice’ između Kneževa dvora i Crkve svetog Vlaha nezadovoljni su s odnosom najmodavca, Grada Dubrovnika, prema njima. Smatraju kako su zakinuti, ali i prevareni.
/ dulist.hr

Dubrovački ugostitelji koji su u najam uzeli ‘božićne kućice’ između Kneževa dvora i Crkve svetog Vlaha nezadovoljni su s odnosom najmodavca, Grada Dubrovnika, prema njima. Smatraju kako su zakinuti, ali i prevareni.

Njihovo pismo prenosimo u cijelosti.

„Grad Dubrovnik je ove godine organizirao Zimski festival koji je između ostalog uključivao postavljanje drvenih kućica na dijelu ispred Gradske kavane i Knezeva Dvora. Za najam šest kućica od 12 m2 u iznosu od 20.000 kn+PDV javilo se šest ponuđača od kojih su pet otvorili kućice. Ideja je bila odlična, ali…

Problemi su počeli već na samom početku. Ponuđači su obavješteni o prihvaćanju ponude tek 28. studenog, uz napomenu da se najam mora uplatiti hitno do 1. prosinca. Dakle, vremena za pripremu uopće nije bilo. Ugovor o najmu je određen u trajanju od 1. prosinca 2014. do 10. siječnja 2015., ali su kućice postavljene tek izmedju 7. i 8. prosinca, ovisno o pojedinoj kućici. I tek tada su najmoprimci bili u mogućnosti instalirati svoju opremu. To je potrajalo još dan-dva. Dakle, Grad je naplatio najam na nepostojeću kućicu.

U početku je obećavan bogat program i promocija Zimskog festivala i samih kućica, ali se malo toga obistinilo. Glazba na kućicama je upravljana iz ureda Gradske uprave i ne postoji mogućnost direktnog upravljanja i mijenjanja glazbe, tako da je danima svirala ista monotona glazba na koju je skoro svaki gost imao primjedbu. Tek sredinom drugog tjedna dobrom voljom jednog gradskog zaposlenika glazba je promjenjena, ali je i dalje jako oscilirala u glasnoći. Od gotovo nečujne do užasno glasne. Osim te glazbe nekoliko dana nije bilo gotovo nikakvog programa, a samim time ni razloga zašto bi netko došao u Povijesnu jezgru posjetiti kućice ili sajam.

I tada se događa najgora stvar po najmoprimce kućica: pozornica za novogodišnje programe se postavlja ispred crkve sv. Vlaha, a ne ispred Luže kao svake godine, čime se potpuno blokira pristup kućicama i cijelom tom dijelu grada. Prolaz pored Cele i La Bodege je zatvoren šatorom, tako da je jedini pristup kroz male sporedne ulice. Pretpostavite sami koliko će to biti moguće u Novogodišnjoj noći. A o prolazu za interventna vozila da ne govorimo (u prilogu i video gdje vozilo Hitne pomoći uspjeva proći pored bine tek nakon što su rastavili zaštitnu ogradu).

Najmoprimci su ne znajući za novi položaj bine prihvatili investiciju, računajući na prihod koji bi proizlazio iz dobre pozicije u odnosu na binu. Sad im je i to oduzeto i bit će dobro ako uopće uspiju pokriti troškove investicije i rada kroz cijeli prosinac. A tko od nas želi uložiti već zarađeni novac i smrzavati po 12 sati na ulici i ne zaraditi ništa?

Ante Vlašić (Otto Mini), Daria Tustonjić (Slavonska kuća), Pero Tokić (La Bodega), Davor Bender (Belezza)“

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved