Opatija, Split
Nova privatizacija
21.2.2014. 7:39:32h
Država kreće u privatizaciju tri hotelske i jedne brodarske tvrtke iz svog portfelja
Hoteli Imperijal ranije su bili obećavani radnicima, no ipak idu najizdašnijem ponuđaču.
alestone3 / flickr.com

Država kreće u privatizaciju tri hotelske i jedne brodarske tvrtke iz svog portfelja. Upravno vijeće odobrilo je Centru za restrukturiranje i prodaju raspisivanje natječaja za iskazivanje interesa za rabski Imperial, te Hotele Plat i Maestral s dubrovačkog područja, a strateškog partnera tražit će se i za splitski Jadroplov.

Riječ je o takozvanom prvom krugu, u kojemu se prikuplja neobvezujuće ponude, na temelju kojih će investitori biti pozvani na predaju obvezujućih ponuda. Hoteli Plat u ovoj su skupini specifični po tomu što su jedini bili u postupku predstečajne nagodbe. Prema podacima Fine, nagodba je potkraj prošle godine zaključena, s time da je država kao najveći vjerovnik pristala otpisati 142 milijuna kuna potraživanja, no uz uvjet odabira strateškog parntnera. No, kroz sam stečajni postupak, tvrde izbori iz Upravnog vijeća CERP-a, nije pronađen strateški partner, pa se na ovaj način pokušava pronaći investitora koji bi s upravom tvrtke dogovorio mjere restrukturiranja, pokrivanja obveza prema ostalim vjerovnicima i ulaganje u razvoj tvrtke.

Piše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved