Borovo
Zainteresiranost
20.2.2014. 11:15:54h
Hrvatski hostelski savez zainteresiran za borovski hostel i dio Radničkog doma
Vodeći hrvatski proizvođač kožne i gumene obuće, Borovo d.d. Vukovar, ustrojavanjem kompanije kao jedinstvene tvrtke, ulaskom u završnu fazu predstečajne nagodbe te započetim restrukturiranjem ukupnog poslovanja na način da neprofitabilne djelanosti više neće moći opstati u njezinu okviru, sasvim sigurno izlazi iz nagomilanih teškoća u poslovanju u poslijeratnom razdoblju.
Nikola Vukadinović / glas-slavonije.hr

Vodeći hrvatski proizvođač kožne i gumene obuće, Borovo d.d. Vukovar, ustrojavanjem kompanije kao jedinstvene tvrtke, ulaskom u završnu fazu predstečajne nagodbe te započetim restrukturiranjem ukupnog poslovanja na način da neprofitabilne djelanosti više neće moći opstati u njezinu okviru, sasvim sigurno izlazi iz nagomilanih teškoća u poslovanju u poslijeratnom razdoblju.
Ovih dana definiran je i prijedlog za rješavanje statusa a onda i budućeg razvitka njegova donedavnog samostalnog društva Borovo standard HORECO, čija je primarna djelatnost ugostiteljstvo i turizma, i to uz već postignuto visoko suglasje uprave i sindikata.
Dolazit će djeca iz cijele EU
- Nakon spajanja u jedinstvenu tvrtku i nešto prije otvaranja predstečajne nagodbe nastavili smo poslovne aktivnosti i u tom segmentu poslovanja Borova d.d. te u međuvremenu nekadašnji borovski samački hotel pretvorili u hostel s 260 kreveta, jedan od najopremljenijih i najveći takvih objekata u RH - istaknuo je na jučerašnjoj konferenciji za novinare naslovljenoj “Budućnost Borovo standarda - sektora HORECO”, Nenad Bučko, voditelj toga segmenta poslovanja Borova d.d.
- U skladu s odlukom nove borovske uprave da se za sve što nije tvrtkin core business pronađu strateški partneri, u posljednje vrijeme imamo više, čak i ozbiljnih, upita mogućih strateških partnera prema sektoru HORECA za hostel i za restoran u Radničkom domu. Jedna od najozbiljnijih ponuda, za koju i sindikat smatra da je dobra, ona je Hrvatskog ferijalnog hostelskog saveza (HFHS), koji je već i poslao pismo namjere, a na koje je uprava Borova d.d. pozitivno odgovorila - istaknuo je Bučko.
Pritom je dodao da je HFHS nacionalni savez hostelinga te takav želi preuzeti koncesiju nad tim objektima, kao i djelatnike vezane uz njih i nastaviti rad, a veliku podršku tomu dobiva i od Njemačkoga hostelskog saveza, koji povezuje čak 5.000 hostela diljem EU te pruža uvjerenje da će tako u Vukovar dolaziti djeca iz cijele Europe, poglavito iz Bavarske.
Dugogodišnje koncesije sve popularnije
- Sada za to tražimo podršku Grada Vukovara i uvjereni smo da ćemo je i dobiti, jer na taj način stvaramo sinergijske uvjete za razvoj njegova ukupnog turizama, ali i mogućnosti dobivanja potpora za dodatno ulaganje iz fondova EU - veli Bučko. A kako je sada faktički vlasnik tih objekata Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUDI), to ćemo od njega i zatražiti davanje koncesije HFHS-u - dodaje on. Ističe da HFHS, kao neprofitna asocijacija, u pravilu dobiva dugogodišnje koncesije za otvaranje sve popularnijih hostela diljem Hrvatske te svu ostvarenu dobit ulaže u daljnji razvoj. Kako tu nema privatnih interesa, tako će i u vukovarskom slučaju svi biti zadovoljni; radnici Borova, Borovo d.d., HFHS i, naravno, lokalna samouprava Vukovara, veli Bučko.
Pritom izražava nadu da će se sve riješiti za maksimalno dva mjeseca, to više što je tim projektom već upoznato i Ministarstvo turizma i druge državne instance. Punu podršku takvom rješenju dao je i Marinko Mirjanić, sindikalni povjerenik u Borovu d.d., u uvjerenju da to otvara mogućnost zadržavanja postojećih i zapošljavanja novih ljudi u tom segmentu poslovanja, čak i do njih ukupno 40.

Piše: Nikola Vukadinović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved