Telekom u turizmu
17.2.2014. 16:25:23h
HT daje više od milijardu kuna za akvizicije u regiji
dlukom da polovicu prošlogodišnje dobiti zadrži za investicije novi šef HT-a Davor Tomašković naznačio početak novog razvojnog ciklusa.
acidpix / flickr.com

Iako se još uvijek skriva od medija novi čelnik Hrvatskog telekoma Davor Tomašković u izvješću za prošlu godinu dioničarima je počeo otkrivati svoj plan.

Iz najvećeg telekoma tijekom idućih mjesec dana odlaze dva važna operativca: šef financija Dino Dogan i šef tehnike Božidar Poldrugač. Neto dobit se više ne isplaćuje u cijelosti dioničarima. Umjesto toga, Tomašković je predložio prvu dokapitalizaciju HT-a dosad u iznosu nešto manjem od polovice lanjske dobiti, 694 milijuna kuna.Paralelno traži od dioničara da mu omoguće da bolje kontrolira cijenu dionice HT-a kroz prošireni program otkupa dionica koji bi omogućavao da kompanija kupljene dionice može i trajno povući. Burzovni analitičar Roman Rinkovec kaže da se iz toga još ne može zaključiti hoće li "narodna dionica" u budućnosti imati dividendnu politiku sličnu ovogodišnjoj, gdje se umjesto pune isplaćuje tek polovica neto dobiti, što iznosi devet kuna po dionici."Ono što je sigurno je da je HT pokazao da mu je sada fokus na investicijama i da želi ulagati i u akvizicije i u razvoj kako bi promijenili trendove u svom poslovanju", kaže Rinkovec.

Piše: Bernard Ivezić
Linik na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved