(auto)Golf i šume
14.2.2014. 11:10:23h
Nove izmjene Zakona o šumama olakšavaju realizaciju investicija u golf turizam
Vlada je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila prijedlog izmjenama i dopunama Zakona o šumama kojima se olakšava obavljanje gospodarskih djelatnosti, primjerice gradnja golf igrališta i kampova…
Fevi in Pictures / flickr.com

Vlada je s današnje sjednice u saborsku proceduru uputila prijedlog izmjenama i dopunama Zakona o šumama kojima se olakšava obavljanje gospodarskih djelatnosti, primjerice gradnja golf igrališta i kampova…

Prema Vladinu prijedlogu, šume i šumska zemljišta, koja se prostornim planom proglase građevinskim područjem, izdvajaju se iz šumskogospodarskoga područja Republike Hrvatske danom stupanja na snagu prostornog plana kojim su uključena u građevinsko područje.

Uređuje se i mogućnost gradnje golf igrališta i kampa koji su prostornim planom predviđeni u šumi i šumskom zemljištu s tim da se te površine ne uključuju u građevinsko područje i ostaju u šumskogospodarskom području Republike Hrvatske, a svrha se ostvaruje osnivanjem prava građenja.

Vlada procjenjuje da je danas predloženi model zakonskog uređenja gradnje golf igrališta i kampa u šumi i na šumskom zemljištu u ovom trenutku idealan jer je njime osigurana zaštita šume i šumskog zemljišta uz mogućnost ostvarivanja svrhe predviđene prostornim planom i realizacije investicijskih projekata, prenosi HRT.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved