Nautika
17.12.2014. 9:18:20h
Hrvatske marine imaju sidra umjesto zvjezdica, doduše broje se na prste
Šibenska D-Marin Mandalina u sastavu turske Dogus grupe postala je prva marina u Hrvatskoj s pet sidara.
Loren Kerns / flickr.com

Šibenska D-Marin Mandalina u sastavu turske Dogus grupe postala je prva marina u Hrvatskoj s pet sidara, što je oznaka najviše kategorizacije i prekretnica u hrvatskom nautičkom turizmu, kako je u utorak istaknuo ministar turizma Darko Lorencin dodijelivši oznaku Buraku Baykanu, regionalnom direktoru Dogus Group Croatia.

“Prema kvaliteti infrastrukture i dodatnih usluga i sadržaja u marinama Hrvatska zaostaje za svojim konkurentima na Mediteranu, zbog čega ima i drukčiju strukturu prihoda. Domaće marine 60 posto prihoda ostvaruju od veza, dok na Mediteranu gotovo 70 posto prihoda ide od dodatnih sadržaja. To otvara velik prostor za ulaganja u nautički turizam”, kazao je Lorencin. Samo tri marine u Hrvatskoj imaju oznaku četiri sidra (Nautica iz Novigrada, opatijska marina Admiral i ACI marina Split).

Dogus Grupa u marine u Hrvatskoj uložila je ukupno oko 200 milijuna eura, a plan je udvostručiti iznos do kraja 2017. godine. Zajedno s najavljenim ulaganjem u hotel, wellness i ugostiteljske sadržaje, što će biti otvoreno u idućoj sezoni, u Marinu Mandalina ulažu 50 milijuna eura. Mandalina je i prva marina u Hrvatskoj posebno projektirana za mega-jahte, što Šibenik pozicionira kao luksuznu destinaciju.

Piše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved