Sveti Martin na Muri
Toplice Sv. Martin
31.1.2014. 12:26:23h
Novim menadžmentom iz Slovenije do većeg broja gostiju
Pregovori su trajali deset mjeseci i odluka je pala na tvrtku koja ima velika iskustva u upravljaju turističkim sadržajima - kaže za Večernji list Rudolf Radiković
Cusack5239 / wikipedia.org

- Pregovori su trajali deset mjeseci i odluka je pala na Istrabenz Turizam, tvrtku koja ima velika iskustva u upravljaju turističkim sadržajima - kaže za Večernji list Rudolf Radiković, jedan od vlasnika resorta Spa&sport resorta Sveti Martin, nad kojim od 1. siječnja upravlja tvrtka iz Portoroža.

U vlasništvu nad toplicama nema promjena, vlasnici ostaju isti kao i dosad, a suradnjom sa slovenskom tvrtkom pokušava se doći do većeg broja gostiju iz inozemstva, dakle onih s većom platežnom moći. Slovenski mediji objavili su da Istrabenz Turizam upravlja većim brojem hotela u Portorožu, ali i Grand hotelom Adriatic u Opatiji.

- To je uspjeh za slovensko hotelijerstvo jer dokazujemo da na području upravljanja hotelima i hotelskih resortima možemo biti konkurentni i stranim hotelijerima - riječi su Marina Antoloviča, glavnog izvršnog direktora Istrabenz Turizma, koje prenosi slovensko Delo. Toplicama će upravljati Istrabenzov brend LifeClass. Između ponuda iz Izraela, Slovenije i Španjolske, Radiković se odlučio za tvrtku iz Portoroža, čije će ime i prodajne kanale koristiti za pobošljanje poslovanja i privlačenje stranih gostiju.

Na pitanje kakva je bila poslovna 2013. godine, kaže da su zabilježili veći broj noćenja, no kriza se itekako osjeća. - Imamo prevelik broj domaćih gostiju s nižom platežnom moći. Čekamo bolje vremena - dodaje. Vlasnici toplica u Sverom Martinu na Muri planiraju uz pomoć slovenske tvrtke postići veće cijene, ne bi li vratili uloženi novac, a spominje se oko 60 milijuna eura. Sagrađen je hotel Golfer sa četiri zvjezdice, apartmansko naselje, igralište za golf, vanjski bazeni, sportska igrališta i drugo.

Piše: Ivica Beti/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved