Pa će i EU pomoći
4.12.2014. 10:50:20h
Projekt žičare na Učki u lovu na EU sredstva
Potporu za izradu dokumentacije dobila su i dva projekta za podizanje kvalitete obrazovanja te Karlovački muzejski prostor za budućnost, Fenomen senjske bure, Starigrad destinacija aktivnog turizma i Ston sa zrnom soli
Jody McIntyre / flickr.com

Žičara na Učki jedan je od sedam projekata koje će Ministarstvo turizma sufinancirati temeljem javnog poziva za Program dodjele bespovratnih sredstava turističkim projektima prihvatljivim za financiranje iz Strukturnih fondova Europske unije. Projekti su odabrani po kriteriju doprinosa u jačanju konkurentnosti ponude Hrvatske kao turističke destinacije, a dobivena sredstva isključivo su namijenjena za izradu projektne dokumentacije potrebne za kandidiranje projekata za korištenje sredstava iz Strukturnih fondova EU. Odabrani projekti proizlaze iz Strategije razvoja hrvatskog turizma do 2020. te su usklađeni s ciljevima Strategije rasta Europe 2020, Europske komisije, naveli su u Ministarstvu.

Osim što je u Primorsko-goransku županiju otišla potpora za žičaru, potporu za pripremu i izradu dokumentacije ostvarile su i Splitsko-dalmatinska županija za projekt Jačanje ljudskih kapaciteta u turizmu kroz podizanje kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja (Capaticies in Tourism – CapTure), Istarska županija s projektom Centar izvrsnosti u obrazovanju za turizam i ugostiteljstvo, grad Karlovac za projekt Karlovački muzejski prostor za budućnost, grad Senj za projekt Fenomen senjske bure, Starigrad za projekt Općina Starigrad – destinacija aktivnog turizma te općina Ston s projektom Ston sa zrnom soli.

   – Ministarstvo turizma tako je zajedno s jedinicama lokalne i regionalne samouprave po principu integriranih teritorijalnih projekata odabralo inovativne projekte utemeljene na našim osnovnim vrijednostima, a to su kulturna baština (Ston, Karlovac), prirodni resursi (Starigrad, Senj i Učka) i razvoj znanja i ljudskih potencijala kroz centre kompetencija (Istarska i Splitsko-dalmatinska županija) te će se pomoću sredstava Ministarstva turizma pripremiti natječajna dokumentacija kojom će aplicirati za europska sredstva, naveli su u MINT-u.

   Inače, resorno Ministarstvo u suradnji s jedinicama lokalne i regionalne samouprave radi i na pripremi akcijskih planova pomoću kojih mapira Hrvatsku kroz strateške projekte. Ti će projekti biti generatori razvoja u budućnosti kroz posebne oblike turizma, malo i srednje poduzetništvo te jačanje ljudskih potencijala, a moći će se financirati iz EU fondova. Dovršetak akcijskih planova očekuje se u prvoj polovici sljedeće godine.

Piše: Alenka Juričić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved