Bizovac
Propala prodaja
23.1.2014. 10:17:15h
Nije se pojavio niti jedan kupac Bizovačkih toplica
Vječni sam optimist i očekujem zainteresirane kupca - rekao je po završetku dražbe stečajni upravitelj Bizovačkih toplica Duško Zec.
Belirac / wikipedia.org

Nitko od kupaca nije se danas pojavio na prvoj javnoj dražbi za Bizovačke toplice. Ovaj najveći hotelsko-turističko-lječilišni kompleks na istoku Hrvatske nudio se po cijeni od 73,51 milijun kuna. Kupcima je ponuđen hotel Termia, stari hotel, Aquapolis i lječilište koji se prostiru na ukupno 17 hektara površine. Nova prodaja zakazana je za 12. veljače na Trgovačkom sudu u Osijeku.

- Vječni sam optimist i očekujem zainteresirane kupca - rekao je po završetku dražbe stečajni upravitelj Bizovačkih toplica Duško Zec.

Kompleks je od prošloga studenog u zakupu tvrtke Salve Regina iz Marije Bistrice koja djeluje u sklopu Sunce koncerna u vlasništvu Jaka Andabaka po cijeni od 25.000 kuna mjesečno. Posao je u Bizovačkim toplicama zadržalo 37 radnika, a zakupci su ih “ojačali” mlađim i upravljačkim kadrom tako se njihov ukupan broj popeo na 41. Istovremeno, u Lječilištu, dijelu koji nije završio u stečaju, ali je sastavni dio Bizovačkih toplica, na posao svakodnevno dolazi 43 djelatnika.

- Zemljište i nekretnine se prodaju kao cjelina, a kada se to proda, prelazimo na prodaju osnivačkih prava nad Lječilištem - napominje Zec koji se nada kako bi sadašnji zakupac mogao postati i vlasnik, odnosno smatra kako oni za to imaju kapacitete budući im je hotelijerstvo i turizam osnovni biznis.

- Oni imaju interes i potencijal za kupovinu Bizovačkih toplica. No, zakupci na dražbi nemaju nikakvu prednost u odnosu na ostale ponuđače, ako ih bude više - objašnjava on.

Piše: Ivana Barišić/VLM

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved