Na naš trošak
8.11.2014. 8:27:35h
Lorencin idući tjedan na mini turneji u Koreji, Japanu i Kini
Ministar turizma Darko Lorencin idući će tjedan boravit u Koreji, Japanu i Kini gdje će se susresti s predstavnicima institucija u čijoj je nadležnosti turističko gospodarstvo i promocija te s predstavnicima turističkih agencija, touroperatora i zračnih prijevoznika s kojima će razgovarati o intenziviranju turističkog prometa prema Hrvatskoj.
Vincent_AF / flickr.com

 Ministar turizma Darko Lorencin idući će tjedan boravit u Koreji, Japanu i Kini gdje će se susresti s predstavnicima institucija u čijoj je nadležnosti turističko gospodarstvo i promocija te s predstavnicima turističkih agencija, touroperatora i zračnih prijevoznika s kojima će razgovarati o intenziviranju turističkog prometa prema Hrvatskoj. Najavili su to danas iz Ministarstva turizma dodajući da će ministar sa suradnicima radne sastanke u te tri zemlje imati od 10. do 14. studenog, a povodom te 'mini azijske turneje' Lorencin ističe kako su u ovogodišnjem listopadu uz tradicionalna europska tržišta među deset zemalja s najvećim brojem turističkih dolazaka u Hrvatsku bili Japan i Koreja.

To putovanje objašnjava i velikim potencijalom tih tržišta s kojima se želi uspostaviti snažnija suradnju između zemalja te privući više turista, pri čemu ističe Kinu čiji su turisti prvi put na ljestvici zemalja u svijetu iz kojih ljudi najviše putuju zamijenili Njemačku te je to tržište iznimno interesantno i Hrvatskoj, koja ima mnogo toga ponuditi i izvan ljeta.

U Republici Koreji će se ministar, kako najavljuju iz Ministarstva, sresti s predstavnicima Korejskog udruženja putničkih agencija te s ministrom kulture, sporta i turizma Kim Jongdeokom. U Japanu će se sresti sa zamjenicom povjerenika Japanske turističke agencije (japanska nacionalna turistička organizacija) Yumi Yamashita, predstavnicima Japan Airlinesa, predsjednikom Japanskog udruženja turističkih agencija (JATA) Hiromijem Tagawaom te gradonačelnikom Kyiota Daisaku Kadokawom.

U Kini će u Šangaju obići China International Tourism Market (CITM), jedan od najvećih turističkih sajmova Kine, gdje će se i službeno susresti s kineskim vodećim predstavnicima.

Iznose i podatke fizičkog turističkog prometa iz tih zemalja po kojima je u prvih deset mjeseci ove godine u Hrvatsku došlo 241 posto više turista iz Koreje, 12 posto više iz Japana, a iz Kine 37 posto više, a poraste su ostvarili i u noćenjima, Koreja od 221 posto, Japana od 11 posto te Kina od 35 posto u odnosu na prošlu godinu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved