Punim jedrima
27.10.2014. 7:35:16h
Berket hoće širiti marinu: Kaštela poput Monte Carla
Nakon dosadašnjih investicija teških oko devedeset milijuna kuna, što je skoro jedan proračun Grada Kaštela, Marina Kaštela koja je u vlasništvu obitelji bivšega gradonačelnika Joška Berketa kreće u novi investicijski bum.
Roman Boed / flickr.com

Nakon dosadašnjih investicija teških oko devedeset milijuna kuna, što je skoro jedan proračun Grada Kaštela, Marina Kaštela koja je u vlasništvu obitelji bivšega gradonačelnika Joška Berketa kreće u novi investicijski bum.

Naime, ishodovanjem građevinske dozvole koja će se zatražiti za mjesec dana, u sklopu Marine, kako nam je potvrdio direktor razvoja Miran Tomasović, kreće izgradnja novog jedriličarskog kluba s ugostiteljskim popratnim sadržajima, novog 25-metarskog bazena, inače prvoga u Kaštelima, dogradnja i kompletno uređenje servisne baze, uređenje obalnoga zida, izgradnja suhe marine s parkingom te izgradnja sportskog hostela na prostoru nekadašnje Šećerane.

Borba s birokracijom

Investicije su teške gotovo 90 milijuna kuna, a u dogledno vrijeme na prostoru sadašnje upravne zgrade, prema Tomasovićevim riječima, graditi će se hotel s četiri ili pet zvjezdica, sedamdeset soba i kongresnom dvoranom.
- Nakon dugog niza godina borbe s birokratskim problemima, ali i opstrukcije vlasnika susjednoga zemljišta bivšeg “Jugovinila”, napokon su se stekli svi uvjeti da krenemo s novim investicijama teškima oko 90 milijuna kuna. Važnost ovih projekata i te kako je velika.

Kako za našu djecu, sportaše našega grada, tako i u pogledu razvoja gospodarstva.
Od ovih projekata svi će imati koristi, od Grada, Županije i države.
Ali ono što je najvažnije, jest to da ćemo realizacijom projekata zaposliti novih 60 do 80 ljudi. Marina Kaštela i sada zapošljava 117 ljudi, a 17 čarter-tvrtki koje djeluju u njoj zapošljavaju još 200 ljudi, a tijekom sezone i do njih četiri stotine.
Za dvije godine

Novi dvadesetpetometarski bazen pola će se godine koristiti za javne namjene, dakle za građane Kaštela, dok će se u Jedriličarskom klubu osim boravka jedriličara organizirati i jedriličarski eventi i natjecanja svjetskih ramjera.
Možemo kazati kako će Kaštela postati jedna od najjačih jedriličarskih destinacija svijeta - veli Tomasović.
Prema planu investicije će biti gotove do ljeta 2016. godine kada bi Kaštela napokon trebala dobiti luku nautičkog turizma kategoriziranu od strane nadležnog mimistarstva sa četiri ili pet sidara, ili zvjezdica, s obzirom na sve sadržaje koje će Marina imati u ponudi.
Inače, u ovoj godini u Marini Kaštela ostvareno je 220 tisuća noćenja, a nakon realizacije spomenutih projekata, u upravi su sigurni u još bolje rezultate.

Piše: Jakov Žarko
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved