Zagreb
13.9.2013. 9:08:16h
Neboder od 28 katova na uglu 'Savske' i 'Zagrebačke' čeka građevinsku dozvolu
Poslovni neboder Imperium Tower na uglu Savske ceste i Zagrebačke avenije u završnoj je fazi pripreme za početak gradnje, u tijeku je izrada glavnoga projekta i za oko mjesec dana budući neboder sa 28 katova trebao bi dobiti građevinsku dozvolu.
Delaina Haslam / flickr.com

Poslovni neboder Imperium Tower na uglu Savske ceste i Zagrebačke avenije u završnoj je fazi pripreme za početak gradnje, u tijeku je izrada glavnoga projekta i za oko mjesec dana budući neboder sa 28 katova trebao bi dobiti građevinsku dozvolu.

Potvrdio je to za Poslovni dnevnik investitor Ivan Čalić, čija je tvrtka Granolit poznata po realizaciji projekta Nova galerija u Španskom. Čalić, međutim, kaže da je projekt Imperium Tower i dalje otvoren strateškim investitorima jer financijska konstrukcija još nije zatvorena. Unatoč tome, Čalić vjeruje da će projekt biti realiziran. "Imperium Tower projekt je koji će uskoro imati sve potrebne dozvole za početak gradnje te podršku Hrvatske gospodarske komore i Vlade. Od ukupno 28 katova na deset je planiran hotel, za koji već imamo dogovorenu suradnju s jednim svjetskim hotelskim lancem. Naši poslovni prostori, za razliku od većine na hrvatskom tržištu, namijenjeni su malim i srednjim poduzetnicima, jer su manje kvadrature, i to im je tržišna prednost. Projekt sam započeo i bilo bi ludo odustati kad smo došli do ove faze, pred samu gradnju. Pregovaramo s nekim investitorima, no ne želim iznositi detalje dok ne budemo sigurni u ishod pregovora", objašnjava Čalić.

Ukupna kvadratura tornja koji je u fazi izrade glavnoga projekta bila bi 37 tisuća četvornih metara, od čega je oko šest tisuća kvadrata pod zemljom. Objekt se sastoji od dva dijela, jedan će biti na 28 katova, a drugi će imati prizemlje i tri kata i gledati na Savsku. U prizemlju će biti hotelska recepcija, a u stražnjem dijelu, uz željezničku prugu, bio bi ulaz u garažu. Od prvoga do trećeg kata smjestili bi se hotelski restoran s uredima uprave hotela te konferencijske dvorane. Od četvrtoga do desetog kata bile bi hotelske sobe, 22 sobe po katu, odnosno hotel bi imao ukupno 154 sobe. Od 11. do 28. kata bit će poslovni prostori, a na najvišem katu lounge bar. Na tri etaže pod zemljom, osim garaža, smjestio bi se i wellness i rekreacijski centar. Kako stoji na stranicama projekta koji je u vlasništvu tvrtke Granolit, gradnja je trebala početi ljetos, a planirano je da radovi budu gotovi u 20 mjeseci.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved