Dubrovnik
Opet politika
17.1.2014. 9:39:27h
Kupare želi i Karisma koju vodi smijenjeni ministar V. Ostojić
Nakon sondiranja interesa, u ožujku bi trebao biti raspisan i natječaj za obvezujuću ponudu, a ulagač izabran prije ljeta
pandrcutts / flickr.com

Više od godinu dana prošlo je od najave, koju je još krajem 2012. na sajmu u Londonu iznio bivši ministar turizma, da se “idući tjedan raspisuje natječaj za Kupare”. Prvi se korak, međutim, odigrao tek jučer. Vlada je donijela odluku o raspisivanju javnog poziva svim zainteresiranima da predoče svoju viziju razvoja na lokaciji Kupari I. Natječaj je otvoren mjesec dana, a u ožujku slijedi i raspisivanje pravog, s obvezujućim ponudama. Očekuje se da investitor bude izabran do ljeta. Na prostoru Kupari I. se, inače, nalaze derutni hoteli Kupari Goričina I. i Kupari Goričina II. te Grand hotel i Pelegrin (na lokaciji Kupari IV. vodi se imovinskopravni spor, a dogovor se nastoji postići nagodbom).

– Raspisivanje natječaja za iskazivanje interesa značajno je i za Kupare i za cijeli turizam. U Kuparima želimo turizam s pet zvjezdica, a investicija se procjenjuje na 150 do 200 milijuna eura – komentirao je ministar turizma Darko Lorencin koji kaže da su među zainteresiranima zasad turski Rixos, investitori iz Azerbajdžana, Hyatt i Karisma.Investitor će dobiti pravo građenja na 99 godina, na pomorskom dobru koncesiju, a budući resort, koji je nekad po sezoni ostvarivao 1,5 milijuna noćenja, imat će isključivo hotele visoke kategorije s 1500 kreveta.

Ostatke negdašnjeg vojnoturističkog kompleksa prije nekoliko dana obišli su predstavnici TUI-ja, koji s Agrokorom i meksičkom Karismom dijeli suvlasništvo nad hrvatskom tvrtkom Karisma Hotels Adriatic. Poručili su kako će se, prođe li njihova ponuda za Kupare, prvi gosti tamo odmarati već 2016. Od svih zainteresiranih, samo udruženi u Karisma Hotels Adriatic već mjesecima potpuno otvoreno govore o svojim ulagačkim ambicijama u Kupare. Zanimljivosti radi valja reći da tu tvrtku danas vodi upravo ministar s početka teksta, smijenjeni Veljko Ostojić.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved