Nebriga?
29.9.2014. 5:46:23h
Radman prepustio Dane hrvatskog turizma Novoj TV
Na HRT-u ne žele obrazlagati odluku, Nova TV očito je našla komercijalni interes u partnerstvu s HTZ-om i HGK.
Rlicul / wikipedia.org

Hrvatska radio televizija (HRT) od ove godine više nije na popisu organizatora projekta Dani hrvatskog turizma (DHT), manifestacije koju je sama pokrenula prije 18 godina.

Medijsko praćenje manifestacije koja će se održati u Opatiji 16. i 17 listopada ravnatelj HRT-a Goran Radman prepustio je konkurenciji, komercijalnoj televiziji Nova TV, doznaje Poslovni dnevnik.Potvrdili su nam to u Hrvatskoj turističkoj zajednici (HTZ), koja je suorganizator DHT-a uz Ministarstvo turizma i Hrvatsku gospodarsku komoru (HGK)."Nova TV javila se na Poziv na iskazivanje interesa za medijsko praćenje Dana hrvatskog turizma 2014. Poziv je bio upućen trima nacionalnim TV kućama, HRT-u, RTL-u i Novoj TV", objašnjavaju u HTZ-u.

Neslužbeno, RTL je odbio medijsko praćenje jer nema tehničke mogućnosti, dok se HRT uopće nije javio na poziv Ministarstva i HTZ-a. Štoviše, kažu u HTZ-u, Radman je nakon lanjskog prijenosa DHT-a iz Zadra poslao dopis kako neće biti suorganizatorom ovogodišnje manifestacije. Među organizatorima su tako ove godine Ministarstvo turizma, HTZ i HGK, dok je Nova TV angažirana kao medijski partner. Nije jasno zašto je Radman još lani odlučio da će javna televizija izaći iz projekta u kojem je bila duboko angažirana, a objašnjenje nam je ravnatelj uskratio. S Prisavlja smo dobili tek štur odgovor da će HRT i dalje medijski pratiti Dane hrvatskog turizma, no neće sudjelovati kao jedan od organizatora.

Piše: Marija Crnjak
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved