Split
Ulaganja
23.9.2014. 5:36:13h
Turci za Duilovo nude luksuzne vile ili centar zdravstvenog turizma
Hoćemo li za koju godinu u Duilovu imati ekskluzivni rehabilitacijski centar zdravstvenog turizma, luksuzni hotelski kompleks ili desetke novih vila i apartmana, moglo bi biti poznato već za koji mjesec.
Giannis Pitarokilis / flickr.com

Hoćemo li za koju godinu u Duilovu imati ekskluzivni rehabilitacijski centar zdravstvenog turizma, luksuzni hotelski kompleks ili desetke novih vila i apartmana, moglo bi biti poznato već za koji mjesec.

Naime, na poziv Državne agencije za upravljanje državnom imovinom da im se jave svi oni koji imaju dobre ideje i prijedloge o tome kako bi se stotinu državnih objekata izvan funkcije moglo kvalitetno privesti svrsi, javilo se više od 700 ponuđača ideja.

Koliko su one realne i utemeljene, znat će se u listopadu kada bude objavljen i konkretan natječaj za kupnju, najam ili partnerstvo u upravljanju tim nekretninama. No, ono što je odmah zapelo za oko jesu dvije turske kompanije koje su svoje prijedloge budućeg upravljanja državnom imovinom dale za sve najatraktivnije ponuđene lokacije u Dalmaciji.

Tako su se među nizom domaćih ponuđača, našle i “AR Grupa Istanbul“ i “Casta Group Istanbul-Dubai“ s odvojenim ponudama. Ta dva potencijalna partnera hrvatske države u budućem upravljanju i investiranju u državnu imovinu dali su ponude za Vila Bianca u Trogiru, Šepurine kod Zadra, Duilovo i Češku vilu na Visu.
Iako se na službenim stranicama tih tvrtki ne nalazi ništa čime bi se dovele u poslovnu vezu, zanimljivo je da su se obje javile baš za točno određene nekretnine, među stotinu ponuđenih, baš za iste četiri u Dalmaciji!

Ono što ih u jednom poslovnom segmentu čini sličnima jest i činjenica da se obje bave i zdravstvenim turizmom.
Ne želeći ni na koji način prejudicirati ishod nadmetanja, pokušali smo saznati više o tim potencijalnim investitorima. Tako je CGID specijalizirana investicijska i konzultantska tvrtka za objekte za brigu o zdravlju, ali i za gradnju stambenih i apartmanskih objekata te uslužne djelatnosti i turizma.
Sen i Yalnizer

Njihovi vodeći menadžer i osnivač Serdar Sen iza sebe ima iskustvo rada ili investiranja u lance poput “Alcatela“ i “Four Seasons“ u Turskoj, Srednjem istoku i sjevernoj Africi. Istovremeno, Hakan Yalnizer, njihov vodeći konzultant, ima 40 izrađenih studija isplativosti ulaganja u zdravstveni turizam. Tvrtka je sudjelovala u gradnji vodećih zdravstvenih ustanova i rehabilitacijskih centara u Istanbulu, Londonu, Dubaiju, Ankari, Izmiru, Amsterdamu...

“AR Grupa“ iz Istanbula ima 10 godina iskustva i rada u poslovima rent-a-cara, osiguranja, dostave hrane i ugostiteljskih usluga te turizma. Prije nekoliko godina najavili su svoje širenje na Europu, Balkan i rusko tržište. Unutar turističke djelatnosti upravljaju luksuznim turističkim kompleksima “Gocek Gocek Lykia Resort“ i “Dalaman Airport Lykia Resort“ s nekoliko stotina kreveta i termalnom vodom za liječenje.

Posebnu pozornost usmjeravaju na zdravstveni turizam i usluge brige o zdravlju, pa tako njihovi hoteli imaju široke mogućnosti liječenja, fizikalnih terapija, tretmana ljepote i slično.

Piše: Ružica Mikačić

Tko da više
U listopadu će biti objavljen natječaj za 20-ak nekretnina kod kojih je iskazan interes za pokretanje proizvodnih aktivnosti. Zatim će uslijediti natječaj za nekretnine koje će se staviti u funkciju turizma.

Sve nekretnine kod kojih postoji komercijalni interes prodavat će se po principu “tko da više“. Iako je tih 100 nekretnina vlasnički čisto, odabir prijedloga morat će uvažiti prostorne planove područja na kojima se nekretnine nalaze. Ako nema interesa za kupnju, nekretnine će se dati na privremeno korištenje zainteresiranima. Pritom će biti onemogućena preprodaja - kazao je Mladen Pejnović, predstojnik DUUDI-ja.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved