Projekt 100
21.9.2014. 7:10:10h
Najviše interesa za nekretnine iz PGŽ-a: Zanimanje iskazale tvrtke iz Dubaija, Turske i Tajlanda
Tako je na prvom mjestu s čak 34 pristigla prijedloga opatijska vila Kremešek, a odmah iza nje slijedi Goli otok. I treće i četvrto mjesto po broju pristiglih prijedloga, savjeta i ponuda zauzimaju lovranske vila Lovor i Toplice
Pokrajac / wikipedia.org

Najviše interesa javnosti u Vladinom Projektu 100 u kojem su se tražili prijedlozi za aktiviranje državnih nekretnina izazvali su objekti iz Primorsko-goranske županije. Tako je na prvom mjestu s čak 34 pristigla prijedloga opatijska vila Kremešek, a odmah iza nje slijedi Goli otok za koji je pristiglo 29 prijedloga ili čak pokazivanja interesa za gospodarsku djelatnost.

I treće i četvrto mjesto po broju pristiglih prijedloga, savjeta i ponuda zauzimaju nekretnine iz Primorsko-goranske županije, i to lovranske vila Lovor i Toplice. Interes su iskazale i neke turske grupacije pa čak i tvrtka iz Tajlanda.

Ukupno je na poziv državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) za 100 nekretnina pristiglo 720 prijedloga, a predstojnik Ureda Mladen Pejnović poručio je da će prednost imati one koje se tiču proizvodnje i turizma. Zanimljivo je da je za Goli otok stigao i prijedlog, odnosno interes tvrtke iz Dubaija, te oni u svojoj ponudi predlažu gradnju turističkog kompleksa, ali u čijem bi sastavu bilo i spomen područje, hoteli i marine.

Što se tiče opatijske i lovranskih vila, Pejnović je kazao da će u slučaju odluke da se one daju tvrtkama koje tamo planiraju turističke sadržaje odluka o izboru ponuđača ovisiti i o cijeni koju će država dobiti. Procijenjeno je i da država na Golom otoku nema interesa ulagati u memorijalni centar, ali da se svakako na području na kojem je bilo zatvoreno 13.000 inforbiroovaca mora naći načina da se to na neki način obilježi odnosno da se stradanju tih ljudi da spomen.

Već u listopadu država bi trebala odlučiti koje će nekretnine ponuditi za proizvodne djelatnosti i, kako je kazao Pejnović, upravo bi takvi projekti trebali imati prioritet i mogli bi ići u natječaje već do kraja godine. Nakon toga odlučivat će se o objektima koji bi trebali imati tuirističku svrhu.

Piše: Jagoda Marić

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved