NP Kornati
19.9.2014. 5:38:50h
3,6 milijuna kuna vrijedan projekt u NP Kornati
U Nacionalnom parku Kornati u listopadu će započeti radovi na uređenju posjetiteljsko-edukacijskog centra.
Josef Grunig / flickr.com

Povodom 34. obljetnice NP Kornati ministar Zmajlović, najavio je projekt uređenja posjetiteljsko-edukacijskog centra u uvali Vrulje vrijednog 3,6 milijuna kuna od kojeg će korist imati park ali i lokalno stanovništvo. U Nacionalnom parku Kornati u listopadu će započeti radovi na uređenju posjetiteljsko-edukacijskog centra a financirat će ga Ministarstvo kroz 'Projekt integracije u EU Natura 2000'.

U posjetiteljskom centru moći će boraviti do 50 posjetitelja koji će dobiti informacije o parku, uredit će se suvenirnica i ostali prateći sadržaji. Uz prostor za posjetitelje u objektu će biti  uređen i edukativni centar za organizirane grupe te prostor za višednevni boravak znanstvenika, volontera i djelatnika Javne ustanove. Završetak radova predviđen je do početka sljedeće sezone. Predstavljajući projekt, Zmajlović je naglasio kako se realizacijom ovakvih projekata želi omogućiti da parkovi ostvare svoj turistički potencijal i postanu motor razvoja cijele regije.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved