Ulaganja
14.9.2014. 6:12:28h
Pašman rivijera traži 700 milijuna eura za luksuzne vile
Osim projekta „Vrata Zadra“ na listopadskom europskom sajmu nekretnina „Expo Real Building Network“ u Münchenu bit će predstavljena još četiri velika projekta sa zadarskog područja koji će tim putem predstaviti potencijalne investitore ili strateške partnere.
Coralie Ferreira / flickr.com

Osim projekta „Vrata Zadra“ na listopadskom europskom sajmu nekretnina „Expo Real Building Network“ u Münchenu bit će predstavljena još četiri velika projekta sa zadarskog područja koji će tim putem predstaviti potencijalne investitore ili strateške partnere.

Prvi je projekt općine Pašman radnog naziva „Pašman rivijera“ koji ta općina realizira u suradnji s tvrtkom „Hosting international“ i njezinim vlasnikom i direktorom Eugenom Sorićem.

Na projektu se radi već 12 godina, koliko je trajalo rješavanje imovinsko-pravne dokumentacije za zemljište uokolo četiri uvale s južne strane Pašmana te izrada projektne dokumentacije.

Privezište za jahte i golfski teren

Projekt je sada dovršen, općina je od ranije na tom području imala vlastitog zemljišta, ali je i otkupljeno niz do sada zapuštenih privatnih parcela.

Projektom je predviđena izgradnja potpuno novog naselja u tradicionalnom dalmatinskom stilu, ali s rezidencijama, vilama, apartmanskim kućama i hotelima, s ukupno 4000 ležajeva. Predviđena je i gradnja privezišta za jahte i golfskih terena te niz drugih sadržaja.

Projekt se prostire na 300 ha, a njegova je vrijednost oko 700 milijuna eura i trenutno je najveći i najskuplji turistički projekt na Jadranu koji čeka na strateškog partnera.

Ono što ovom projektu nedostaje je izgradnja potpuno nove komunalne infrastrukture do atraktivne lokacije, a ista bi infrastruktura omogućila i otvaranje novih, manjih projekata na ovom otoku.

Ovaj projekt ide u München u visokoj fazi pripremljenosti jer je već gotov niz predradnji. Dovršena je Predstudija izvedivosti, zatim topografski i geodetski zemljovidi i izmjere potrebni za izradu Urbanističkog plana i daljnje planiranje, sva pravna dokumentacija razvoja Projekta koja uključuje nacrt pravnih dokumenata koji će određivati buduće odnose Općine i investitora, sva geodetska i druga dokumentacija te sva osnovna prostorno-planska dokumentacija za područje Projekta.

Tvrtka “Vigens” u München ide s projektom ekološkog, agroedukacijski i turističkog centra vrijednog oko 50 milijuna eura. Projekt bi se trebao realizirati u širem obuhvatu Bokanjačkog blata na kojem se nalazi i „Vigensova“ farma krava, njive za silažu, te novi nasadi maslina, vinograda i voćaka na zemljištu koje je tvrtka dobila u koncesiju.

I ovaj je projekt, koji se prostire na osam hektara površine, svojevrsno novo naselje u kojem je predviđen edukacijski centar s hotelom, kongresnom dvoranom, jahačkim centrom, lovačkom kućom, sportskim, rekreacijskim i ugostiteljskim sadržajima.

Novi centar grada

Zadarska tvrtka „Lignum“, pak, na münhenski sajam ide sa svoja dva projekta. Prvi je onaj na prostoru bivšeg TIZ-a u kojem je od ranije počela gradnja, te je djelomično i dovršena, tzv. novog centra Zadra.

„Lignum“ u svom dijelu TIZ-a planira izgradnju mješovitoga poslovnog i ugostiteljsko-turističkog te stambenog kompleksa s poslovnim tornjem, hotelom i zgradama za stanovanje.

„Jazine centar“ se prostire na oko 10.000 kvadrata površine, a vrijednost mu još nije do kraja definirana, ali se kreće između 20 i 40 milijuna eura.

Drugi „Lignumov“ projekt je onaj koji je tvrtka već započela u uvali Draženica. Poznato je da se radi o urbanim vilama za stanovanje, a vrijednost ovog projekta je oko 10 mlijuna eura.

Za oba projekta „Lignum“ traži strateškog partnera te ih i prodaje.

Piše: Mario Vuksan
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved