Opatija
Hoteli
6.9.2014. 8:27:55h
Novi opatijski hotel: 12 milijuna eura za luksuzni Royal
Iako je prve goste primio već prvoga dana kolovoza, novoizgrađeni opatijski hotel "Royal" službeno se otvara večeras, koncertom Ansambla Berlin, koji čini 16 glazbenika Berlinske filharmonije te dirigent i solist na violini, u okviru Festivala Kvarner.
Vzach / wikipedia.org

Iako je prve goste primio već prvoga dana kolovoza, novoizgrađeni opatijski hotel "Royal" službeno se otvara večeras, koncertom Ansambla Berlin, koji čini 16 glazbenika Berlinske filharmonije te dirigent i solist na violini, u okviru Festivala Kvarner.

U uređenje hotela "Royal" s četiri zvjezdice, Milenij hoteli uložili su 12 milijuna eura. To je njihova najveća ovogodišnja investicija, ali istovremeno i u opatijski turizam koji ove godine slavi 170. rođendan. Novi hotel zamišljen je kao mjesto okupljanja ljubitelja misaonih igara – šaha, bridža, sudokua i ostalih.

Izgradnjom hotela nastao je i novi trg nazvan Holiday Platz: posebno je uređen i popločen, a uz njega se nalazi francuski vrt s biljkama raznolikih oblika i veličina te lounge bar s impresivnim pogledom. Hotel "Royal" nalazi se odmah uz opatijski Lungo mare i u njemu su uređene 54 luksuzne sobe i apartmana iz kojih se pruža pogled na opatijsku luku i cijeli Kvarner.

Uz recepciju hotela nalazi se Royal Club Caffé u sklopu kojega je uređena i biblioteka s udobnim sofama za uživanje u omiljenoj knjizi, kao i stolovi za popularne misaone igre. Na donjoj etaži hotela nalazi se kavana "Mahler" koja je ime dobila po prvom vlasniku ville koja se nalazila na mjestu današnjeg hotela "Royal" - Juliusu Mahleru. Kavana s terasom smještena je tik uz šetnicu i nudi domaćekolače i slastice što proizvode Milenij hoteli.

Prekrasan pogled na more i Lungo mare pruža se i iz hotelskoga restorana. "Royal" ima i vrhunski opremljenu dvoranu s velikim staklenim stijenama. Tako vizualno uranja u more i odiše elegancijom dvorane za balove, a idealna je i za održavanje raznih korporativnih događaja, predstava, koncerata, gala večera i vjenčanja. Ovisno o postavu, dvorana može primiti do 1000 osoba.

Upravo u toj dvorani održava se večerašnji koncert iz programa Festivala Kvarner, koji će označiti službeno otvorenje novoga opatijskog hotela "Royal".

Piše: Boris Kanazir / Marijana Smokvina

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved