Loša potrošnja
29.8.2014. 6:08:04h
U Španjolskoj turist u prosjeku ostavi 950 eura, a u Hrvatskoj niti 400
Samo Britanci u Španjolskoj do srpnja potrošili koliko Hrvatska godišnje dobije od turizma.
maria mazzoli / flickr.com

Iako je čitav europski turistički sektor ove godine osjetio pad ruskog i ukrajinskog emitivnog tržišta, službene turističke statistike Španjolske i Grčke objavljene ovih dana, pokazuju da hrvatski konkurenti ove godine nisu imali problem srpanjske rupe, već je ostvaren značajan rast. Turistički promet u Španjolskoj porastao je za 7 posto u prvih sedam mjeseci, dok je Grčka imala rast broja inozemnih gostiju za gotovo 17 posto. Osim fizičkih statistika, porasli su i financijski učinci sezone, pa su tako strani turisti u prvih sedam mjeseci u Španjolskoj su potrošili 34,5 milijarde eura, što je sedam posto više nego prošle godine u isto vrijeme, objavilo je španjolsko Ministarstvo industrije, energetike i turizma. Prognoza je da će Španjolska ove godine ugostiti oko 64 milijuna inozemnih gostiju, što je oko 4 milijuna više nego u rekordnoj 2013. godini.

Srpanjska rupa u Hrvatskoj podsjetimo iznosila je dva posto u dolascima na razini cijele zemlje, s naglaskom na Istru koja generira trećinu turističkog prihoda a u srpnju je imala sedam posto manje noćenja. Kako je srpanjska rupa djelovala na hrvatske prihode od turizma još nije poznato, jer Porezna uprava i Ministarstvo turizma još uvijek nisu objavili svoj izračun.

Piše: Marija Crnjak
Link na cijeli članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved