3.9.2013. 5:37:50h
Rast fizičkih pokazatelja u turizmu u prvih sedam mjeseci
Prvi podaci Državnog zavoda za statistiku o broju dolazaka i noćenja turista za srpanj ukazuju na blagi rast broja ukupnih dolazaka (1,2% godišnje) te rast u ukupnom ostvarenom broju noćenja od 1,8% godišnje.
401(K) 2013 / flickr.com

Prvi podaci Državnog zavoda za statistiku o broju dolazaka i noćenja turista za srpanj ukazuju na blagi rast broja ukupnih dolazaka (1,2% godišnje) te rast u ukupnom ostvarenom broju noćenja od 1,8% godišnje.

Blagi godišnji rast ukupnog broja dolazaka turista u većini je posljedica rasta broja dolazaka stranih turista od 1,2% godišnje koji u strukturi dolazaka čine čak 92,8% dok su domaći turisti zabilježili rast broja dolazaka od 0,7% godišnje. Ukupnom rastu broja noćenja turista pridonijeli su strani turisti s ostvarenim godišnjim rastom od 2,2% dok je istodobno broj noćenja domaćih turista smanjen 3,7 posto.

U strukturi noćenja stranih turista u srpnju su prevladavali turisti iz Njemačke (17,0%), a slijede turisti iz Slovenije (13,6%), Češke (9,4%), Poljske (8,3%), Austrije (7,8%), Nizozemske (6,2%) i Slovačke (5,4%).

U razdoblju od siječnja do srpnja zabilježeno je ukupno 6,67 milijuna turističkih dolazaka te je ostvareno 33,07 milijuna noćenja. To je za 3,1% više noćenja nego u istom razdoblju prošle godine te za 7,1% više nego u razdoblju od siječnja do srpnja pretkrizne 2008. godine. Rast noćenja u prvih sedam mjeseci ostvaren je isključivo rastom noćenja stranih turista od 3,7% godišnje, dok su domaći turisti ostvarili 3,5% noćenja manje nego u istom razdoblju prošle godine.

Očekujemo da će podaci za kolovoz pokazati nešto intenzivniji rast fizičkih pokazatelja u turizmu.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved