Ulaganja
27.8.2014. 6:38:54h
Sto korejskih kompanija zanima se za investicije u Hrvatskoj
Potkraj listopada u južnokorejskom glavnom gradu Seulu se održava veliki forum o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku.
Carrie Musgrave / flickr.com

Jedan je azijski reality show zaslužan da je ove godine Hrvatska postala pravo otkriće za korejske turiste.

Riječ je vrlo popularnom i gledanom showu "Flower Sister", koji se uvijek snima na atraktivnim i, kako organizatori tvrde, jedinstvenim svjetskim lokacijama. Ranije su za snimanja tako birane zemlje poput Francuske i Švicarske, a koncem prošle godine tv-show sniman je i u Hrvatskoj. Grupa od četiri Korejanke i jednog mladića proputovala je najprije kroz Tursku, a potom i Zagreb, Plitvička jezera, te Split. Upravo tom realitiju u Hrvatskoj, kažu upućeni, imamo zahvaliti za rekorde koje se trenutno bilježi u porastu korejskih turista. U prvih sedam mjeseci stiglo ih je čak 147 tisuća. Na godišnjoj razini to je porast za čak 257 posto!

50mil. stanovnika ima Južna Koreja, što je velik turistički potencijal

Takav snažan skok ne bilježi se niti na jednom turističkom tržištu, a nastavi li se i u narednim mjesecima ovakav priliv turista iz daleke Južne Koreje, ta će prijateljska zemlja s trenutne 11 pozicije, na koju se sada probila, do kraja godine ući i među 10 glavnih emitivnih tržišta Hrvatske. No, paralelno s interesom turista, Hrvatska počinje buditi zanimanje i kod korejskih ulagača. Kako nam je potvrđeno u Agenciji za investicije i konkurentnost, zaprimili su poziv za veliki investicijski forum koji se potkraj listopada održava u Seulu o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku, a na kojemu se za sudjelovanje već prijavilo više od 100 potencijalih ulagača. Detalje oko događaja u Agenciji još ne mogu iznositi jer se intenzivno radi na njegovoj pripremi, u suradnji s korejskom agencijom za ulaganja i trgovinu KOTRA, koja djeluje i u Hrvatskoj.

Piše: Marija Brnić
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2019, All rights reserved