Bol, Supetar
30.8.2013. 12:27:58h
Projektom od 430 mil. eura stranci Braču donose 43.000 noćenja godišnje
Usvoji li Skupština Splitsko-dalmatinske županije izmjene i dopune svog prostornog plana, trasirat će put da već 2015. godine na Braču počne gradnja 430 milijuna eura vrijednog projekta zdravstvenog turizma, koji bi zaposlio gotovo 1000 ljudi.
rom@nski photo / flickr.com

Usvoji li Skupština Splitsko-dalmatinske županije izmjene i dopune svog prostornog plana, trasirat će put da već 2015. godine na Braču počne gradnja 430 milijuna eura vrijednog projekta zdravstvenog turizma, koji bi zaposlio gotovo 1000 ljudi. Zdravstveni centar imat će pogled na more, Hvar, Korčulu i Vis, ali bez napadanja obale: gradit će se u unutrašnjosti, kilometar i pol od mora te na 500 metara nadmorske visine, na visoravni položenoj zapadno od Vidove gore.
“Prođe li prostorni plan Županiju, a to bi se po našim saznanjima moglo dogoditi do kraja listopada, na potezu je općina Nerežišće, koja treba izraditi svoj urbanistički plan uređenja. Vjerujem da to neće biti problem, jer cijela općina na čelu s načelnikom Lovrom Kuščevićem snažno podržava naš projekt, znajući da on znatno povećava prihode lokalne samouprave i državnog proračuna i kreira nova radna mjesta. Nakon što općina obavi svoje, trebat će nam oko godinu dana za dobivanje građevinske dozvole. Vjerujem da ćemo svu dokumentaciju riješiti da proljeća 2015., a onda počinjemo graditi. Gradimo fazno, plan nam je u pet godina dovršiti najmanje jednu cjelinu, tako da bi u njoj mogli primati klijente već 2020.”, otkriva nam Željko Holik, menadžer projekta pod radnim nazivom Medis Brachia.
Proaktivna općina
Projekt je počela Verica Trust AG iz švicarskog Zuga, tvrtka za upravljanje kapitalom. Njezini su predstavnici potkraj 2008. uručili pismo namjere vlastima općine Nerežišće, pod koju spada područje budućeg zdravstvenog centra. U početnoj fazi bilo je predviđeno investirati 30-ak milijuna eura u Hrvatsku. Dio novca uložen je za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za projekt na Braču, a ostatak je usmjeren na razvoj još dviju turističkih zona. Time je završila prva faza razvoja projekta, a daljnje upravljanje projektom preuzeo je malteški CLH Holdings.  

Piše: Saša Paparella (VLM)
Link na puni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved