Turizam na burzi
6.8.2014. 9:45:08h
Zagrebačka burza: Turistički sektor i dalje u fokusu
Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje mirno trgovanje jer nema važnijih poslovnih objava, pri čemu bi Crobexi mogli stagnirati, dok bi u fokusu investitora i dalje mogle biti turističke dionice.
Andreas Poike / flickr.com

Na Zagrebačkoj burzi danas se očekuje mirno trgovanje jer nema važnijih poslovnih objava, pri čemu bi Crobexi mogli stagnirati, dok bi u fokusu investitora i dalje mogle biti turističke dionice. Od šest analitičara brokerskih tvrtki, koji su sudjelovali u Hininoj anketi, njih 5 danas očekuje stagnaciju Crobexa,a 1 pad.

„I danas očekujem stagnaciju indeksa, a kako je završila sezona objava financijskih izvješća, ne očekujem važnije vijesti iz poslovnog sektora. U fokusu investitora i dalje bi mogle biti turističke dionice", navodi Rinkovec.

Na inozemnim burzama, pak, cijene dionica oštro su pale zbog slabijih nego što se očekivalo kvartalnih poslovnih rezultata kompanija i rasta napetosti u Ukrajini.

Na Wall Streetu je u utorak Dow Jones skliznuo 0,84 posto, na 16.429 bodova, dok je S&P 500 potonuo 0,97 posto, na 1.920 bodova, a Nasdaq indeks 0,71 posto, na 4.352 boda.

I na azijskim su burzama cijene dionica jutros pale.

„Pod utjecajem geopolitičke situacije, najvažniji burzovni indeksi već su znatno korigirani. Ostaje za vidjeti hoće i se tržišta nakon dobitonosnih prodaja uspjeti danas stabilizirati", zaključuje Rinkovec.

Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved