Pad kvalitete
16.7.2014. 6:40:22h
Tajni kupci u akciji: Hrvatska po usluzi gora od Slovenije i Srbije
Zabilježili smo i pad kvalitete sa 76 posto prošle godine na 70 posto 2014. Slovenija je ostvarila rezultat od 75 posto, a Srbija 73 posto.
Connie Ma / flickr.com

Hrvatska je ove godine zauzela treće mjesto po kvaliteti usluge u regiji, koju je provela agencija Heraklea u suradnji s drugim agencijama za tajnu kupnju u regiji.

Tajni kupci posjetili su više od 800 različitih objekata kao što su autosaloni, banke, benzinske postaje, maloprodajni objekti, supermarketi, prodajna mjesta telekomunikacijskih poduzeća, turističko-ugostiteljski objekti te uslužne djelatnosti u BiH, Crnoj Gori, Makedoniji, Sloveniji, Srbiji i Hrvatskoj.

Pretekla nas Srbija
Hrvatska je ove godine, u odnosu na 2013. godinu, pala za jedno mjesto i zauzela treću poziciju iza Slovenije i Srbije. Zabilježili smo i pad kvalitete sa 76 posto prošle godine na 70 posto 2014. Slovenija, koja je prva, ostvarila je rezultat od 75 posto, a Srbija 73 posto. Najgora je BiH sa 66 posto.

"Mjerili smo pet osnovnih elemenata dobre, odnosno kvalitetne usluge, kao što su: pozdrav, utvrđivanje potreba/želja kupaca, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnog proizvoda te zahvala na posjetu, prema akronimu engleske riječi GUEST (gost) za Greet, Understand, Explain, Suggest, Thank", izvijestili su iz agencije Heraklea.

Hrvatska ni u jednoj kategoriji nije zauzela prvo mjesto, dok smo najlošiji u utvrđivanju želja i potreba kupca. Po djelatnostima najviši smo postotak dobili u kategoriji banaka, slijede ih autosaloni dok smo najlošiji u supermarketima. "Turizam i ugostiteljstvo te uslužne djelatnosti bilježe pad u kvaliteti usluge", pišu iz agencije Heraklea. Gotovo u svim kategorijama na prvom je mjestu Slovenija, osim kategorija pozdrava i utvrđivanja potreba i želja kupaca.

Piše: Ivica Kristović

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved