Dubrovnik
Uspješno poslovanje
19.6.2014. 8:21:06h
Valamar je primjer da se u Hrvatskoj može dobro raditi
Ministar Lorencin: Do zadnjeg dana svog mandata zalagat ću se da se PDV turizmu smanji i vrati na staro
Les Haines / flickr.com

Kompanija koja je u proteklih desetak godina u hrvatskom turizmu investirala dvije milijarde kuna, a samo u Dubrovniku oko 900 milijuna, ovoga je tjedna dubrovački turizam obogatila za još dva visokokategornika. U utorak je otvoren preuređeni Valamarov hotel Argosy, koji sada nosi četiri zvjezdice, a u srijedu i Valamarova perjanica i prvi hotel s pet zvjezdica  - dubrovački President. Ove su dvije investicije vrijedne oko 200 milijuna kuna, a President je tijekom preuređenja dobio i novo krilo, te stotinjak novih soba.

- Prihodi su se u posljednjih desetak godina udeseterostručili, ali profita i dalje nema. Ovo definitivno nije posao u kojem se novac brzo vraća. Povećanje PDV-a dodatno je smanjilo profitabilnost, ali i usporilo investicije. No, vjerujemo u Hrvatsku, proputovao sam zemaljsku kuglu, ali ovo je uistinu najljepše mjesto na svijetu - kazao je na svečanom otvorenju Presidenta predsjednik Nadzornog odbora Valamar grupe Gustav Wurmbock, koji se ne slaže s uvriježenom predodžbom da je investitorima u Hrvatskoj nemoguće probiti se kroz šumu propisa, administrativnih zavrzlama itd. - Pozvao bih investitore da dođu u Dubrovnik, da dođu u Hrvatsku. Mi smo primjer da se posao ovdje može dobro raditi.

Ministar Darko Lorencin, koji je svečano otvorio preuređeni President, kazao je da je povećani PDV bila nužnost, ali i da je vraćanje stope na staro njegova misija kojoj će biti posvećen do zadnjeg dana svog ministarskog mandata.

-  To jest bio polukorak unatrag za turizam, ali neizbježan kako bi sačuvali stabilnost sustava - rekao je Lorencin, dodajući da je privatni sektor u Hrvatskoj odradio 80 posto posla te da je sada na javnom sektoru da se intenzivno posveti razvoju destinacije.

Piše: Radmila Kovačević

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved