Dugopolje
Zdravstveni turizam
11.6.2014. 6:25:58h
Turci u Dugopolju grade svjetski centar za bolesti srca
Nedovršenom Medicinskom centru “Analiza” u Dugopolju, nakon višegodišnjeg zastoja, konačno se udahnjuje novi život. Viziju vlasnika, splitskog farmaceuta Marina Bosotine ostvarit će partner iz Turske, moćna korporacija “Alvimedica” iz Istanbula koja je upravo počela realizaciju investicije teške nekoliko milijuna eura.
Quahadi Añtó / wikipedia.org

Nedovršenom Medicinskom centru “Analiza” u Dugopolju, nakon višegodišnjeg zastoja, konačno se udahnjuje novi život. Viziju vlasnika, splitskog farmaceuta Marina Bosotine ostvarit će partner iz Turske, moćna korporacija “Alvimedica” iz Istanbula koja je upravo počela realizaciju investicije teške nekoliko milijuna eura. Prema planu, za stotinjak dana bit će napravljen i stavljen u funkciju objekt vrhunske kategorije, koji će Split pozicionirati kao bitnu destinaciju na medicinskoj karti svijeta.

Točni podaci o cijelom poslu nisu zasad poznati jer novi vlasnici tek planiraju napraviti službenu prezentaciju, a dojučerašnji vlasnik je odsutan. Zna se tek da su Turci kupili tvrku “Chrono” i da je Bosotina kao manjinski vlasnik ostao u svojstvu jednog od tri člana uprave. Prema neslužbenim podacima, Poliklinika “Analiza” nastavit će rad u Splitu, a objekt u Dugopolju koji ima raspoloživih 11.000 četvornih metara pretvorit će se u ekskluzivnu kliniku za bolesti srca.
Stent kroz prepone

Više o svemu moguće je doznati na službenoj web stranici investitora gdje se projektu u Splitu (Dugopolje se nigdje ne spominje kao lokacija) pridaje osobita pažnja. S ponosom se ističe da će se na devetokatnom objektu, s čijeg se pročelja upravo skida neugledna zaštitna fasada, od rujna kočiti naziv “Alvimedica Heart Center”. Bit će to ime za jedinstvenu trening-bolnicu koja će pružati najnaprednije tehnološke usluge u dijagnostici i liječenju najsloženijih kardioloških bolesti, što će je činiti uistinu jedinstvenim središtem za bolesti srca. Liječnici iz cijelog svijeta tu će dolaziti na stjecanje teorijskog obrazovanja, praktičnu obuku i trening na živim slučajevima, a sve pod nadzorom renomiranih svjetskih liječnika.

Voditelj projekta Cem Bozkurt naglašava da, iako se bolnica nalazi u Splitu, neće služiti samo hrvatskim pacijentima: “Hrvatska je u samom središtu Europe i to je bilo ključno za nas. Ovaj položaj će omogućiti lako pokrivanje prostora od sjeverne Afrike, Rusije, Bliskog istoka i cijele Europe i dat će nam veliku priliku ugostiti liječnike i pacijente iz različitih zemalja diljem svijeta.”

“Alvimedica Heart Centar” bit će bolnica s 54 kreveta u luksuznim apartmanima, dvije operacijske dvorane, dva laboratorija za katetere i hibridnim operacijskim teatrom, što se ističe kao posebna vrijednost.
Naglašavajući činjenicu da će bolnica u Splitu imati mogućnost obavljanja hibridnih operacija, jedne od najnovijih inovacija za operaciju srca, Cem Bozkurt kaže: “Hibridni operativni teatar kao najvredniji dio bolnice u Splitu zahtijeva vrlo značajnu tehnološku infrastrukturu koja omogućuje kardiologu i kirurgu istovremeno obavljanje postupka. Dakle, dok kirurg radi by-pass, kardiolog će moći usaditi stent kroz pacijentove prepone.”

Centri u Turskoj, Italiji i Nizozemskoj

“Alvimedica” je afirmirana tvrtka u industriji medicinskih uređaja u intervencijskoj kardiologiji. Među tri je najveća europska proizvođača stentova. Ima i pet kliničkih centara u Turskoj, Italiji i Nizozemskoj. Inzistira se na principu da je bliska suradnja s liječnicima najbolji način za poboljšanje proizvodnih rješenja i usluga. Izgradnja bolnice u Splitu naglašava se kao pothvat koji će korporaciju dodatno osnažiti i izdvojiti je od konkurentskih farmaceutskih i tvrtki koje proizvode sofisticiranu medicinsku opremu.

Piše: Dražen Gudić
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved