Šibenik
Potencijalna suradnja
18.4.2014. 8:39:00h
Konzul Cianfarani: Talijanski investitori ulagali bi u Šibeniku
U Uredu Šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk je u službeni posjet, zajedno s gradonačelnikom Željkom Burićem, primio generalnog konzula Talijanske Republike u RH sa sjedištem u Rijeci Renata Cianfaranija.
TijsB / flickr.com

U Uredu Šibensko-kninske županije, župan Goran Pauk je u službeni posjet, zajedno s gradonačelnikom Željkom Burićem, primio generalnog konzula Talijanske Republike u RH sa sjedištem u Rijeci Renata Cianfaranija.

Burić i Pauk razgovarali su o jačanju suradnje sa Županijom i Gradom s generalnim talijanskim konzulom, kojemu je ovo bio prvi posjet Krešimirovu gradu.

– Šibensko-kninska županija i Grad Šibenik njeguju prijateljske odnose s nekoliko talijanskih regija. Naša je politika nastaviti i unaprijediti suradnju s talijanskim i europskim gradovima budući da je Šibenik uvijek bio i ostat će otvoren grad, a sada je i dio Europske unije – istaknuo je gradonačelnik.

Naime, Šibenik bi s talijanskim regijama surađivao na području kulture, obrazovanja i znanosti, promovirajući otvorenost i za gospodarsku suradnju dviju susjednih država, koje dijeli samo more i za koje bi od iznimnog značenja bilo upravo povezivanje prometnim morskim putem.

Gradonačelnik Burić napomenuo je kako je talijanskog konzula upoznao s projektom inovativnog turizma, obnovom tvrđava, eskalatora i žičara, a razgovaralo se i o ostvarivanju EU projekata s talijanskim partnerima radi jačanja suradnje s regijom i gradom.

Župan Goran Pauk predstavio je talijanskom konzulu otvorene i planirane investicijske projekte u Šibeniku i Šibensko-kninskoj županiji, posebice na području turizma.

Bilo je govora i o iznimnom geografskom položaju Šibenika, industrijskoj zoni Podi te ruralnom turizmu u zaleđu i obnovljivim izvorima energije, za što su posebno zainteresirani talijanski investitori, a što je potvrdio i sam Cianfarani.

– Talijanski investitori zainteresirani su za ulaganje u vašu regiju, posebice u infrastrukturu, energetiku i zaštitu okoliša. Turisti iz naše zemlje zadovoljni su vašom turističkom ponudom, a to bi moglo pomoći otvaranju novih talijanskih tvrtki iz turističkog sektora. Vjerujem da će nam zajednička suradnja donijeti velike rezultate. Infrastruktura je izvrsna, dobre su autoceste, blizu je aerodrom. Preduvijeti su idealni – istaknuo je generalni konzul i dodao da će učiniti sve da se ta suradnja unaprijedi.

Piše: Marko Bursać
Link na originalni članak

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved