Zapošljavanja
16.5.2014. 5:47:30h
Tijekom prva četiri mjeseca 14.452 novozaposlenih u turizmu
Udjel novozaposlenih u turističkim djelatnostima u ukupnom broju novozaposlenih iznosi 22,4%
Jim Pennucci / flickr.com

Tijekom prva četiri mjeseca ove godine ukupno je u turističkim zanimanjima novozaposlenih 14.452 osobe, odnosno 22% više nego tijekom istog razdoblja 2013. godine. Udjel novozaposlenih u turističkim djelatnostima u ukupnom broju novozaposlenih iznosi 22,4%. Pokazuju to podaci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, priopćili su danas iz Ministarstva turizma.

Broj zaposlenih na određeno i određeno/sezonski iznosio je 14.041, što je 23,2% više u odnosu na isto razdoblje 2013. godine. Udjel zaposlenih na određeno i određeno/sezonski u
ukupno novozaposlenim radnicima iznosi 21,8%.

"Dobrom pripremom sezone u koju su uključeni i predstavnici javnog i privatnog sektora, očekujem da ćemo i ove godine ostvariti dobre brojke turističkog prometa, prihoda, ali i zaposlenosti", rekao je ministar turizma Darko Lorencin.

Piše: Bojan Arežina

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved