Pozitivne najave
12.6.2016. 13:09:30h
U Hrvatskoj ove godine 40 novih hotela
Ove godine u Hrvatskoj se najavljuje otvorenje 40 novih i novoobnovljenih hotela, a uz to i nekoliko kampova, turističkih naselja i aparthotela.
Sean MacEntee / flickr.com

„Ovaj investicijski boom na Jadranu govori o tome da je turizam jedan od najkonkurentnijih sektora u hrvatskom gospodarstvu, ali i da su investitori prepoznali naš cilj za strateškim razvojem turizma u Hrvatskoj. Kontinuirani podaci o većem broju turističkog prometa i potrošnje turista pokazatelj su investitorima da je Hrvatska atraktivna zemlja za ulaganja, a na nama je da kvalitetnim usmjeravanjem marketinga, promocije, brendiranja osiguramo da Hrvatska bude još privlačnija", naglasio je ministar turizma Anton Kliman".

Na Kvarneru je tako prošloga tjedna otvoren renovirani hotel Padova, hotelske grupacije Imperial d.d. u hotel visoke kategorije (4*), što je jedno od najvećih ulaganja u turističku ponudu na otoku Rabu posljednjih godina. Vrijednost radova je bila 8,5 milijuna eura. U lipnju se otvara Vinotel u Vrbniku na otoku Krku, što će biti prvi hrvatski hotel posvećen vinu (muzej vina) s 28 smještajnih jedinica za 60-ak osoba. Dodatni sadržaji koje hotel sadrži su zatvoreni bazen, spa kompleks, uz bogatu gastro ponuda vrbničkih i krčkih delicija. Investitor je g. Franjo Toljanić, a vrijednost investicije 35 milijuna kuna.

Hotelska kuća Jadran d.d. Crikvenica podigla je kategorije hotela Omorika s 3* na 4* s ukupno 115 soba i 230 ležajeva i all inclusive ponudom. Prvi je to objekt u povijesti Jadrana d.d. s tako visokom kategorizacijom. Nakon prošlogodišnje prve faze uređenja, ukupna vrijednost druge faze investicije u 2016. godini je 7,8 milijuna kuna. Bivši hotel Varaždin, danas hotel Katarina podignut je 2* na 4* te je on najveća ovogodišnja investicija Jadran d.d. Crikvenice, s obzirom da će biti u potpunosti adaptiran i novo opremljen. Zbog unaprjeđenja kvalitete smještajnih kapaciteta i podizanja kategorije na razinu 4*, broj soba bit će smanjen s 175 na 152, a hotel bi za otvaranje trebao biti spreman 1. srpnja ove godine. Vrijednost radova iznosi 18,2 milijuna kuna, dok će dodatnih 4 milijuna kuna Jadran uložiti u opremanje hotela, čime ukupna investicija iznosi 22,2 milijuna kuna.

Na Kvarneru se ponovno otvara i hotel Crikvenica, koji je bio neko vrijeme zatvoren. Kapacitet hotela je 73 sobe, odnosno 140 ležaja, nalazi se u strogom centru Crikvenice, planira se preuređenje u hotel s 4*. Ruski investitor ulaže 6 milijuna eura, vlasnik je poduzeće Man planet d.o.o. Do kraja lipnja otvorit će se i Marina Muroskva u Novom Vinodolskom sa cca 260 vezova u moru i 200 vezova na suhom dijelu. Vrijednost radova je cca 6 milijuna eura, plus 2 milijuna eura suhi dio u poduzetničkoj zoni u Novom Vinodolskom. U punom obimu marina će početi raditi i primati brodove u 2017.

U Istri Maistra gradi Hotel Amarin, obiteljski hotel s autentičnim zabavnim i znanstvenim programom fokusiranim na aktivnosti koje stvaraju sreću. Hotel će imati 4*, te 280 jedinica. Maistra dodatno investira u svoje kampove, kao i Arenaturist koji ulaže u poboljšanje skoro svih smještajnih objekata. Nedavno je otvoren boutique hotel Rivalmare u Novigradu, investicija vrijedna 15 milijuna kuna.

Laguna Novigrad (Aminess) gradi Family village - novo 'selo' s 50 mobilnih kućica, a investicija je vrijedna 10 milijuna kuna. Valamar Riviera d.d. podiže kategoriju Kampa Lanterna 4* Tar (kapacitet kampa 9.000 osoba), proširiti će ponudu glamping šatora, uredit će se vodeni park za djecu, novo tematsko naselje mobilnih kućica, vanjski bazeni te plaže. Vrijednosti investicije je 80 mil kn. U Istri se planira i obnova odnosno renoviranje smještajnih jedinica u vlasništvu Istraturista - Hotel Sipar i Kamp Park Umag, Hotel Maestral Lagune Novigrad (Aminess), Autokamp Bijela Uvala Plave lagune, kao i Hotel Delfin, TN L. Bellevue, te Hotel Laguna Materada.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji Hotel Bellevue u Orebiću kompletno je obnovljen te je otvaranje najavljeno za 10. lipnja 2016., pri završetku su Hotea Villa Paradiso na području Zatona, te marina ACI Veljko Barbieri u Slanom. Najavljene su investicije u Hotel More u Dubrovniku, Hoteli Plat te hotel u Importanne Resortu, čije je otvorenje planirano sljedeće godine.

Soba u hotelu Cornaro
U Splitsko - dalmatinskoj županiji tvrtka Manas širi kapacitete Hotela Cornaro, Sunčani Hvar d.d. podiže kategoriju svojih kapaciteta, a otvorenje hotela Pharos planirano je za sljedeći vikend. Novi objekti rade se u Turističkom kompleksu Romana tvrtke Romana u Makarskoj, tvrtka Veneficus Romana gradi Boutique hotel Bačvice u Splitu, u Solinu se gradi hotel Porta Salona tvrtke Dolis inženjering, a u Baškoj Vodi renovira se postojeći objekt Grand hotel Slavija.

U Šibensko-kninskoj županiji u sklopu hotela Olympia u Vodicama radi se novi objekt, obnavljaju se depadanse hotela Punta, renovira se kreditom iz EU fondova aparthotel "Hotel Say Millenium", u Skradinu gradi se novi objekt aparthotel Bonaca. U Solarisu se potpuno obnovio hotel Jure, u Skradinu hotel Skradinski buk je renoviran. 1500 smještajnih jedinica otvara se ove godine na Otoku Obonjanu, a strani investitor Sound Chanel, nacionalni turistički operator CMT i operativna kompanija Gratiosus za sljedeću godinu najavljuju udvostručenje smještajnih kapaciteta.

U Zadarskoj županiji, točno u gradu Zadru nedavno je otvoren Hotel ZaDar**** i M family hostel****hotel/family hostel sa 135 ležajeva, vrijedan 21 mil kn, tvrtke Domino 5 d.o.o.

U ovoj godini planirano je otvorenje Almayer Heritage Hotel & Art Gallery****, boputique hotela s 9 soba. Vrijednost investicije je 7,5 milijuna kuna, a investitor je tvrtka Pelagos. Hotel će izmijeniti i izgled ruševnog dijela povijesne jezgre tako što će se zgrada iz 18. stoljeća, podignuta kao dio vojne bolnice, preobraziti u građevinu prikladnu kategoriji baštine.

Što se tiče kontinenta, Blue Sun ulaže u Bizovačke toplice, ukupna vrijednost investicije je 100 milijuna kuna, a kompetan dovršetak očekuje se sljedeće godine. U Sisačko-moslavačkoj županiji, u Brežanama Lekeničkim u posljednjoj je fazi gradnje hotel Dvorac Jurjevac, investitor je Mare Nostrum d.o.o., hotel će imati 4 zvjezdice i 48 ležajeva. U Krapinsko-zagorskoj županiji započinje izgradnja novog hotela s 4* od 90 soba i kongresnim centrom za 400 osoba. Rok završetka radova je jesen 2017.godine.

Rekonstruira se Hotel Villa Magdalena u Krapinskim Toplicama, gdje će se smještajne jedinice povećati sa 9 na 24, vrijednost investicije, tvrtke iVIZIJA d.o.o. iznosi 2 milijuna eura, a planiran je dovršetak sljedeće godine. U Stubičkim Toplicama obnavlja se hotel Matija Gubec te počinje i izgradnja novog hotelijersko-turističkog centra STUBAKI. U Termama Tuhelj ove godine planira se investicija obnove interijera jednog dijela hotela Well**** . Radi se o obnovi 46 soba koje su smještene u prizemlju.

U Gradu Zagrebu Hotel Sheraton je u posljednjoj fazi renovacije svojih kapaciteta, dok se tijekom lipnja planira pristupiti obnovi dijela soba i javnih prostora hotela Westin. Oba hotela u vlasništvu su poduzeća HUP-Zagreb. Dok se u Zagrebačkoj županiji adaptira Hotel Bunčić u Vrbovcu te gradi novi hotel Garden Hill u Velikoj Gorici čije je otvorenje planirano za 2017.godinu.

COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved