Cesarica

BROJ POŠTE: 53288
POZIVNI BROJ: 053
LATITUDE: 44.5647206
LONGITUDE: 15.0208363

Staro mjesto Cesarica leži u središtu prelijepe uvale i sa svih strana okružena je prirodnim i betoniranim plažama koje služe kako za vezivanje brodova tako i za kupanje, sunčanje ili ribolov.

Suprotne obale uvale u Cesarici izgledaju niti blizu niti previše daleko i svakako su pravi izazov sa svakog i malo boljeg plivaća da ih prepliva ili za su odlične granice za održavanje pokojeg prijateljskog natjecanja od jedne obale do druge. 

More u uvali kristalno je čisto i možda najveća zamjerka ili ipak možda najveći plus je uvijek hladna morska voda u zaljevu, a ovaj fenomen se pojavljuje uslijed brojnih podvodnih izvora (vrulja) iz kojih cijele godine izvre kristalno čista i pitka voda sa Velebita.

Cesarica je nekad bila veće ribarsko selo podno Velebita sa velikim poljoprivrednim površinama u zaleđu, a danas je samo pitoreskno turističko odredište nekih 7km udaljeno od Karlobaga ili 60tak kilometara od Senja.

Kombinacija Velebitskog planinskog zraka i vrućeg Jadranskog mora ljetovanje, ali i zimski odmor u ovom predivnom mjestu čini pravim doživljajem za namjernike koji traže miran odmor daleko od buke kafića, noćnih klubova ili užurbane gradske vreve.

Mjesto se može podičiti prelijepom mjesnom crkvom sv Jelene Križarice sa pripadajućim kapucinskim samostanom koji na žalost više nije u svojoj prvotnoj funkciji.

Nekadašnja osnovna škola u kojoj nažalost više nema đaka smjestila se točno ispred mjesne luke na samoj obali i vrhu zaljeva.

Mjesna luka služi prvenstveno za vezivanje ribarskih brodova lokalnih ribara i sa svake strane okružena je šljunčanim plažama.

Sama turistička ponuda u Cesarici je vrlo oskudna i osim smještaja u apartmanima gostima se ne nudi puno drugih sadržaja tako da se prvi dućan nalazi na nekih 20tak minuta hoda od samog mjesta kao i prvi kafić.

Zadnje povezane vijesti
COPYRIGHT!
Svi tekstovi, slike, zaštićeni trgovački znaci te sa bilo koje druge osnove zaštićeni "objekti/subjekti" zakonom o autorskim ili drugim pravima postavljeni na ovom portalu u vlasništvu su izvora koji je naveden uz određenu sliku ili tekst te su objavljeni uz odobrenje nositelja autorskih prava. Svi materijali sa izvorom Croatialink.com u vlasništvu su našeg portala i mogu se koristiti isključivo uz pismeno odobrenje uredništva portala. Korištenjem odnosno pregledavanjem našeg portala slažete se sa uvjetima korištenja portala.
PRAVNA NAPOMENA!
Portal CroatiaLink.com napravljen je u dobroj vjeri i koristite ga na vlastitu odgovornost.
©CroDodo, 2004 ~ 2024, All rights reserved